Deel dit artikel
-

DHL vervoert Delftse Hyperloop naar Californië

Vervoerder DHL gaat de Delft Hyperloop, een capsule ontwikkeld voor razendsnel vervoer van mensen en goederen door buizen, naar Californië brengen voor een door Tesla-ondernemer Elon Musk georganiseerde competitie.

DHL verkent naar eigen zeggen alle mogelijkheden om wereldwijde deur-tot-deur vervoer te versnellen en daar hoort ook een capsule bij. DHL is de logistiek partner van de Delft Hyperloop.

Het team van TU Delft laat zijn capsule zweven op magneten. Dit minimaliseert het energieverbruik en de aanlegkosten van het traject. De capsule wordt op het station geaccelereerd, waarna deze naar het volgende station zweeft en daar weer wordt afgeremd. Bij het afremmen wordt weer energie teruggewonnen.

De capsules voor de competitie zijn prototypes op halve schaal. Mensen passen er dus nog niet in. Door gebruik van het lichte en sterke koolstofvezel weegt de Delftse capsule slechts 149 kilogram.

Het prototype moet niettemin een snelheid van 400 km/h kunnen behalen in het 1,6 kilometer lange testtraject, dat naast het hoofdkantoor van SpaceX in Californië wordt gebouwd. In een langere buis haalt het Delftse prototype snelheden tot 1200 km/h.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond