Deel dit artikel
-

Deliveroo: Meer eigen keukens in Nederland

Maaltijdbezorger Deliveroo opende onlangs een eigen restaurantkeuken in Amsterdam en wil er meer openen in Nederland en daarbuiten.

“We blijven zoeken en werken opportuun, daar waar de kansen zich aanbieden”, zegt Akshay Navle, VP Product bij Deliveroo. In een interview met Emerce, op het hoofdkantoor in Londen, legt de Amerikaan uit de gedachte achter de eigen keukens uit.

“Tegen eind 2018 hebben we in totaal zo’n 250 Editions, het label waaronder de keukens in de markt zetten. Met onze marktdata herkennen we de witte vlekken in de bezorgmarkt in een regio en weten bovendien waar men daar behoefte aan heeft.”

Navle had in New York met compagnon Caleb Merkl een start-up waarmee hij professionele keukens opzette die efficiënt grote volumes maaltijden konden bereiden. Die werden door koeriers bezorgd met de fiets. “Duizend orders per uur en je kon een speld horen vallen, zo rustig.” Na de overname van zijn bedrijf mocht hij hetzelfde werk voor Deliveroo gaan doen, maar dan op grote schaal.

Wanneer hij een Editions-keuken opent zoals onlangs in Amsterdam, ontsteekt de maaltijdbezorger als het ware een veenbrandje. Als aanbieder A live is (Editions als market maker), wil klant B ook en volgt C al snel. “Dan blijkt dat er al lang een latente vraag was maar geen aanbod. Zodra dat er is, begint het volumespel. Als een groepje klant gaat bestellen, volgt een volgende groep.” Ook de bemiddelaar tussen restaurants, bezorgers en consument profiteert.

Deliveroo opent wereldwijd de restaurants-zonder-stoelen. Australië, Singapore en Frankrijk waren al live, Italië en Spanje volgen spoedig. In Nederland is sinds kort een locatie geopend met eetgedeelte, dankzij een samenwerking met een bestaande jeu-de-bouleshal. De locaties bevinden zich doorgaans buiten de stadscentra. “Fysieke locaties bepalen je succes niet meer maar je digitale locatie. Dat heet: je aanbod, prijs en service.”

Om de besteldrempel te verlagen werd begin vorig jaar een Plus-dienst gelanceerd in het VK. Engelsen betalen maandelijks een vast bedrag, een kleine tien euro, en kunnen dan zo vaak maaltijden bestellen als ze willen zonder daar nog bezorgkosten voor te hoeven afrekenen. Ook dit abonnement zal op enig moment naar andere markten worden uitgerold.

Deel dit bericht

2 Reacties

Niek

Dan ben je wel een idioot als je zon abonnement neemt. Op thuisbezorgd.nl is bezorging altijd gratis ..

Rob

Ik weet niet welke thuisbezorgd jij gebruikt, maar bezorging is niet altijd gratis. Vaak vanaf een bepaald bedrag wel, dit abonnement zorgt er dus voor dat je ook bij kleinere bestellingen gratis bezorging hebt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond