Deel dit artikel
-

Digital Marketing Live: ‘Podcastreclame is geen radioreclame’

Radioreclame werkt niet bij podcasts. Adverteerders moeten niet eens willen overwegen radiospots ook bij podcasts in te zetten. Dit nieuwe gebied is nog grotendeels onontdekt, aldus Jasper Oelers van Ad Alliance.

Oelers was gisteren een van de sprekers op Emerce Digital Marketing Live! in de Beurs van Berlage. Voor een overvolle zaal schetste hij hoe de commerciële wereld rondom podcasts zich ontwikkelt.

“Podcasts hebben een hoog bereik onder unreachables, mensen tussen 18 en 45 jaar.” Twee miljoen mensen luisteren maandelijks naar deze audiovorm. “Het verschil met radio is dat het aandachtig wordt beluisterd. Podcasts zijn lean forward. Je gaat er niet, in tegenstelling tot radio, gezellig met een groepje naar zitten luisteren.”

De aandachtige houding van de ontvanger maakt podcasts des te interessanter voor adverteerders. Luisteraars staan al op scherp. Oelers claimt, op grond van testen die hij met Dag en Nacht Media doet, dat 48 procent van de luisteraars na een uitzending wel eens de site van een adverteerder bezoekt. “Podcastreclame heeft een positieve impact op merkperceptie.”

Wat de beste reclamevorm voor podcasts is, de effectiefste, wisselt van bedrijf tot bedrijf. Partijen die al ervarener zijn, laten de presentator van de uitzending zelf de boodschap maken en voorlezen. Zelfs tot anderhalve minuut qua lengte als mid roll. Ongetwijfeld een dure vorm. Details over prijzen geeft Oelers niet.

Voor beginners, en er is geen betere tijd dan nu, zijn de pre roll en post roll de beste vehikels. Die zijn gescript en vrij risicoloos. Immers, niet de presentator maar het bedrijf bepaalt inhoud en vorm.

Het hoogst haalbare voor veel adverteerders is de branded podcast. Iedereen ‘zijn eigen radiostation’. Oelers: “Maar eerlijk is eerlijk, de meesten zijn daar niet klaar voor. Je moet wel echt een verhaal te vertellen hebben.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond