Deel dit artikel
-

Dit weekend appathon ministerie VWS, 750 voorstellen voor corona-apps

Dit weekend organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een digitaal evenement, een zogenoemde appathon, om de werking van nieuwe corona-apps te kunnen testen en verbeteren. Organisaties, onafhankelijke experts en belangstellenden kunnen meekijken en adviseren.

Na de oproep om mee te denken over de ontwikkeling en inzet van apps in de aanpak van het coronavirus, zijn er zo’n 750 reacties bij het ministerie van VWS binnengekomen. Al deze voorstellen worden op dit moment beoordeeld aan de hand van de uitgangspunten van de GGD en het RIVM en de zware eisen die zijn gesteld op het gebied van onder meer privacy en dataveiligheid.

Mede op basis van het expertadvies en het advies van het publiek zal het kabinet volgende week een besluit nemen over het gebruik van apps die moeten helpen bij het traceren van corona-besmettingen en het rapporteren over gezondheidsklachten. De Kamer wil hierover een hoorzitting aangezien er nog veel twijfels zijn.

Het gaat om een app die het onderzoek van de GGD ondersteunt door te signaleren of een gebruiker in de buurt is geweest van een andere gebruiker die besmet blijkt te zijn en om een app die het vervolgens makkelijker maakt om vanuit huis contact te houden met de dokter.

De verwachting is dat na deze selectie zo’n vijf apps overblijven en dat tijdens de ‘appathon’ in het weekend van 18 en 19 april experts van binnen en buiten de overheid en ook het publiek mee kunnen kijken en adviezen kunnen geven. De leveranciers van de apps kunnen gedurende het weekend de eigen oplossing verbeteren.

De website waarop de appathon is te volgen wordt in de loop van vandaag bekend gemaakt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

7 Reacties

bert

Ondersteunen jullie ook Windows Phone, anders doe ik niet mee.
Zonder gekheid, ik vind het idioot dat een nuchter volk als de Nederlanders hier serieus mee bezig is.
Get a life: ga als de sodewiedeweerga testen maken en uitvoeren: 100000 per week minimaal.

Gerard de Bruijn - NEXT GENERATION BV

Ik mis heel veel content mbt mogelijkheden en beperkingen in de technologie, mijn 1e bezwaar is dat Bluetooth e.a. technologie net kan bepalen welke afstand exact is aangehouden, hooguit of er bereik is geweest, om die rede lijkt het mij een onberouwbare ap die voor heel veel onrust gaat zorgen, waarvan in behoorlijk wat senario’s het besmettingsgevaar onvolledig in kaart is gebracht, een geel, of rode melding kan dan voor heel veel paniek zorgen, frustraties en angst vb geen test van RIVM , 2 weken paniek in een familie want in het gezin in pappa in de gevarenzone, wat dan ook weer een vals alarm kan opleveren en ook hier weer incompleet, kinderen bijvoorbeeld hebben niet allemaal een telefoon en wat als ik mijn telefoonin de auto heb liggen en iemand loopt er langs, of ik sta bij het stoplicht in de auto , ramen dicht ventilatie uit, naast mij een andere auto met een besmet persoon.. Buiten dat Nederland heeft net zoals China zeer geavanceerde opsporingstechnieken, via recherche ziet die eerst maar eens in voordat een ap denkt dat allemaal te kunnen, ik zie meer in een sociale etiketten, fat werkt ook goed in Zweden mensen houden daar echt afstand in de supermarkten, en geven ruimte in de paden, hier wil zelfs als men bij de kassa staat toch nog even er langs om een boodschap erbij te halen of maakt men grapjes , je zou ook wangedrag met camera’s vast kunnen leggen dat lukt je niet met een ap.

Gerard de Bruijn - NEXT GENERATION BV

Ik zie meer in infrarood warmte beelden met security in het openbare leven dan pak je al 80% van de zieke mensen op voorhand eruit, dat kan voor alle onderwerpen gelden van een treinstation tot vluchthaven of vliegtuig , besmettingsgevaar voorkomen veel zinvoller dan achteraf vaststellen, en ja dat geeeft ook foutmeldingen maar dat kan je dan toch nog iets ondervangen, vb met een handheld reader.. Buiten dat ziek en toch naar buiten hoesten proesten buiten? Boete ben je ziek sta je in een supermarkt gewoon 5000 euro boete..

Gerard de Bruijn - NEXT GENERATION BV

Ik zou meer iets zien in een prive app, voorbeeld mijn sporthorloge, kan meten hartslag, bloeddruk, saturatie bloed zuurstof gehalte, slaapritme, daar is een ap die dienst doet als digitale dokter, veel intetesanter in , vb in rust verhoogde haetslag en lagere saturatie vb bij 95 % , is men nog niet ziek maar zijn wel serieuze symptomen.. zou de data dan via de app digitaal gedeeld kunnen worden met een arts dan kan met de telefoon de diagnose direct worden vastgesteld. Voor het dlen van die info zou de burger dan aan de arts éénmalig toestemming kunnen geven..

Gerard de Bruijn - NEXT GENERATION BV

Dus techniek inzetten ten bate van preventie, mijn horloge meet dus, bloeddruk, hartslag, saturatie, slaapritme, kan een ecg maken en is te koop voor 50 euro, met software ap voor de mobiel.. 1x testen per dag en de app vertelt je hoe je er voor staat.. genoeg bekent over corona om symptomen goed in kaart te brengen te updaten zou ook werken met een annonieme test module op site vws waar je zelf de waardes kan invoeren , bij twijvel info delen arts of ggd belt de persoon en volgt er direct actie.. scheiden zieke mensen van gezonde mensen is dan mogelijk, verdacht beeld is thuis blijven .. zeker als de arts dat heeft gevraagd..

Gerard de Bruijn

1 horloge voor 1 gezin dat bij elkaar woont waarin je in de app voor elk gezinslid een profiel maakt, leeftijd, bloedgroep, de aets kan dan de andere vragen stellen onderliggende gezondheidsklachten, gewicht, lengte, diabetes, copd, allergie, auto imune ziekte, bm gehalte, temperaturen, etc..

Gerard de Bruijn - NEXT GENERATION BV

De horloges zouden ook via de zorgvezekeraars kunnen worden ingekocht en aangeboden, ook kan de verzekeraar vragen of men in de familie er al 1 heeft, de verzekeraar s hebben ook een economisch belang dat men niet ziek wordt, de lange termijn effecten zijn nu meer bekent dat ziet er slecht uit… dus men kan ook direct actief bijdragen… dus zo snel mogelijk preventie inzetten overal meten is weten zieken uit de populatie, op risico plaatsen kapjes, bijvoorbeeld bij de kapper, het openbaar vervoer, op vluchthavens, supermarkten, in vliegtuigen, controle met infrarood apparatuur ook bij de ingang van restaurants, de kerk, de sportclub, de school , het ziekenhuis, bij sportwedstrijden, en de ruimte zo goed mogelijk inzetten wachten op de trein afstand houden iets langere instaptijden en uitstappen gaat voor.. dus ook weer met filmpjes die de nieuwe etiketten laten zien dan de boel weer open, ook een meldplicht dat je een ziek kind hebt of ziek bent.. dus loopneus, veel slijm, hoest, droge hoest, geen zin om te eten vermoeid zonder rede, veel willen slapen, onregelmatige hartslag is app gebruiken met horloge en arts raadplegen.. dan kan de samenleving verder..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond