Deel dit artikel
-

Douane start campagne over invoer online bestellingen

De douane start een campagne om consumenten te informeren dat niet alles wat zij bij buitenlandse webwinkels aankopen ingevoerd mag worden.

Sinds maart 2020 shopte 64,4 procent van de Nederlanders één tot drie keer in een webshop buiten de EU. Eén op de vijf doet dit vaker dan voor de coronapandemie, zo blijkt uit een peiling in opdracht van de Nederlandse douane onder 1043 respondenten die wel eens aankopen doen in webshops buiten de EU.

De meest populaire aankopen zijn elektronica en gadgets (49,1%), kleding, schoenen, tassen en/of accessoires (40,1%) en hobby- en knutselspullen (35,6%).

Zo’n 90 procent van de online shoppers vindt de prijs en veilige en betrouwbare betaalmethoden belangrijk tot zeer belangrijk. Het voldoen aan de veiligheids- en gezondheidseisen scoort met 62,5 procent beduidend lager. Laatstgenoemde kan echter een belangrijke reden zijn voor inbeslagname van pakketjes. Denk daarbij aan namaak sportschoenen, maar ook aan airsoftwapens zonder vergunning.

De douane waarschuwt shoppers alert te zijn op koopjes. Over aankopen in een webshop buiten de EU moet je vanaf 22 euro btw betalen.

Foto douane

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond