Deel dit artikel
-

Drentse broers pakken handschoen op tegen Thuisbezorgd

Thuisbezorgd krijgt concurrentie uit Drenthe. Hendrik en Dirk de Gooijer uit Emmen, tot voor kort eigenaar van snackbar Oscars, starten Bezorgland.nl. Zij waren het percentage dat zij moesten afdragen aan Thuisbezorgd.nl beu.

Marktleider Thuisbezorgd verhoogde ondanks hevig verzet vanuit de horeca per 1 januari de tarieven. De aangesloten restaurants moeten voortaan 13 procent commissie betalen aan Thuisbezorgd.nl. Tot voor kort betaalden ze 12 procent.

In de begintijd, en dat is nog niet eens zo heel lang geleden, rekende Thuisbezorgd nog iets van 6 procent.

Zo’n 950 horeca-ondernemers hadden recentelijk de krachten gebundeld onder de naam Horeca in Actie, maar dat heeft Thuisbezorgd niet op andere gedachten kunnen brengen.

Bij Bezorgland.nl bedraagt de commissie vier procent van de prijs. “Bezorgen zou een service moeten zijn en geen kostenpost”, zegt Dirk de Gooijer tegen RTV Drenthe. “Wij hebben ons bedrijf opgericht om de ondernemers te beschermen tegen de hoge kosten en ze een alternatief aan te bieden.”

Het nieuwe initiatief is ook wars van prijsafspraken met de grotere franchisenamen. “Voor ons is een zelfstandige of een franchiseondernemer hetzelfde.”

Veel bezorgrestaurants verspreiden reeds flyers waarmee ze hun klanten oproepen om voortaan te bestellen bij Bezorgland.nl.

De broers werken nu in de regio Ter Apel tot aan Coevorden maar willen dit langzaamaan uitbreiden. Wel eerst alleen in Drenthe.

Dit bericht is 62 keer gedeeld

10 Reacties

Nico

Die “begintijd”, “en dat is nog niet eens zo heel lang geleden”, Emerce, is 18 jaar geleden, check wikipedia maar.
En natuurlijk krijgen ketens korting, die moeten ook de franchisegever nog betalen.

Gaan jullie nou over elke snackbar schrijven die een website begint? Jullie gaan hard achteruit.

Wouter

Hungry.nl doet ook al hard ze best volgens mij…

Nico

En dat de staatssecretaris Thuisbezorgd gewoon gelijk geeft in haar antwoord op kamervragen, dat rapporteert Emmerce dan weer niet .. klasse journalistiek…

Erwin Boogert

Nico, heb je een link naar hetgeen je op doelt?

Lotje

Prima initiatief, laten die zuurpruimen hier maar voor Thuisbezorgd werken.

Jan Libbenga (Emerce)

‘En dat de staatssecretaris Thuisbezorgd gewoon gelijk geeft in haar antwoord op kamervragen, dat rapporteert Emmerce dan weer niet .. klasse journalistiek’

Klopt niet. Dit is wat de staatssecetaris antwoordt: ‘De commissie is onderdeel van een overeenkomst tussen private partijen. Ik kan niet beoordelen wat de tegenprestatie is die het platform voor deze commissie levert en kan daarom geen oordeel geven over de redelijkheid van de commissiehoogte.’

Erwin Boogert

Dankjewel Nico. Dat is een kersverse kamerbrief, want van vandaag. Daar was ik niet mee bekend.

Voor meelezers die de link niet willen klikken: de minister zegt dat de markt over prijsstelling gaat en dat de ACM na een vooronderzoek niet ziet hoe de consument schade lijdt door marktmacht.

Nico

Ik snap niet wat daar niet aan klopt Jan? Die snackbar staat nog gewoon op thuisbezorgd, dus zo erg zal het allemaal wel niet zijn.

Peter

@Nico: Onzin. Ze kunnen ook niet meteen de omzet via Thuisbezorgd helemaal overboord gooien. Die omzet levert nog steeds iets aan winst op.

Wanneer hun eigen initiatief lokaal bekend genoeg is en ze niet meer zo sterk afhankelijk zijn van Thuisbezorgd kunnen ze 100% over.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond