Deel dit artikel
-

Duizenden sollicitatiegesprekken minder bij Google

Google was van plan om dit jaar twintigduizend nieuwe werknemers aan te stellen. Vanwege de coronacrisis worden dat er vele duizenden minder.

In het eerste kwartaal werden vierduizend nieuwe medewerkers aangenomen, maar zoveel worden het er tot de zomer niet meer. Dat vertelt CEO Sundar Pichai van Googles moederbedrijf Alhpabet in een mail aan zijn personeel.

Organisatorisch gezien is het lastig geworden om nieuwe mensen goed in te werken, want iedereen werkt thuis, maar er het besluit kent ook een financiële grond. Geen nieuwe werknemers betekent ook minder extra vaste kosten. Vanuit die achtergrond houdt Pichia ook andere posten tegen het licht.

“We hercalibreren ook de focus en snelheid waarmee we investeren in zaken als datacentra, apparatuur en niet-essentiële zakelijke reizen en marketing.”

Eind 2019 werkte er 118.899 man bij Alfabet. Het jaar ervoor waren dat er twintigduizend minder.

Immuun voor economische terugval is Google niet. Het realiseert bijvoorbeeld een aanzienlijk deel van zijn omzet met klanten in de reisbranche. Daar liggen op dit moment de reclameactiviteiten nagenoeg stil. Om vooral de kleinere bedrijven toch vooruit te helpen, geeft Google leningen en kredieten ter waarde van 340 miljoen dollar tot eind 2020.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond