Deel dit artikel
-

EBay koopt mobiele portemonnee Zong

Ebay legt 240 miljoen dollar op tafel om de mobiele portemonnee Zong over te nemen. Daarmee haakt het in op de markten voor mobiele spelletjes, digitale goederen en sociale netwerken.

Gisterenavond maakte het e-commercebedrijf bekend dat het bijna een kwart miljard dollar op tafel legt voor het van oorsprong Zwitserse bedrijf.

Zong is een bedrijf dat een kassa levert waarmee makers van spelletjes, mobiele digitale producten en webapplicaties geld kunnen innen. Tot de klanten behoren Facebook, Habbo, Bigpoint en Hi5. Gebruikers schrijven zich er in met hun mobiele telefoonnummer. Zodra ze een digitale product kopen, wordt er het bedrag van hun mobiele telefoonrekening afgeschreven. Zong heeft namelijk direct banden met het facturatiesysteem van mobiele telecomaanbieders.

De overname is bedoeld om eBays betaalsysteem PayPal aan te vullen. PayPal wordt overwegend gebruikt om de aankoop van fysieke goederen af te rekenen. Sinds kort kent PayPal wel een component die zich richt op de handel in digitale goederen als spellen, boeken en muziek. Zong heeft echter een aanzienlijk groter bereik, zowel richting operators als de consument.

EBay bevindt zich aan het einde van een driejarige strategische koerscorrectie. Het profileert zich niet meer als handelssite voor consumenten en maar als als e-commerceplatform. Om die reden trok het in de afgelopen maanden bijna drie miljard dollar uit voor de overname van de makers van Intershop en Magento. Dat zijn twee softwaresystemen waarmee wereldwijd de grote webwinkels werken.

Met de recente overnames is eBay eigenaar geworden van de grootste infrastructuren voor webwinkels op het vaste en mobiele web.

Foto: Shannon Yeh (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond