Deel dit artikel
-

E-commercebedrijven zijn de slechtste e-mailers

Een derde van alle commerciële e-mail in Nederland wordt verzonden door on- en offline retailorganisaties. Verrassend is dat e-commercepartijen, gemeten naar de openratio’s, de slechtste mailers zijn. Drie van de vier berichten blijft ongeopend hangen in de onze mailbussen.

Dat blijkt uit de tweede E-mail Benchmark onder Nederlandse professionele verzenders. De resultaten van het onderzoek worden op dit moment gepubliceerd tijdens de DDMA E-mail Summit in Amsterdam.

De onderzochte 4,6 miljard e-mails, verzonden door zes grote marktpartijen, werden gemiddeld 33 procent geopend. In acht procent van de gevallen klikte de ontvanger daadwerkelijk door naar een gelinkte webpagina. Dat lijkt niet veel, maar vergeleken met andere gemiddelden in Europa en Amerika scoort Nederland meerdere procentpunten beter dan buitenlandse collega’s.

De benchmark laat vrij gedetailleerd het e-mailgedrag in verschillende sectoren zien. Er wordt niet alleen gekeken naar de hoeveelheid en timing van verzendingen, maar ook hoe de consument reageert en hoe dat van sector tot sector verschilt.

Het onderzoek omvat informatie van 25 sectoren:

Verrassend is, dat de partijen die honderd procent van hun bestaansrecht aan internet danken niet goed kunnen e-mailen. Waar landelijk gemiddeld 33 procent van de e-mails wordt geopend, scoren e-commercianten niet hoger dan 26,2 procent. Enkel de reisbranche, verantwoordelijk voor de hoogste volumes, doet het nog slechter. Maar een kwart van al hun berichten wordt geopend. Driekwart van de reispost gaat linea recta naar de digitale prullenbak of archiefkast.

De niet pure e-commercebedrijven halen beter openratio’s van hun mails dan hun puur digitale tegenhangers. Een reden voor het verschil wordt niet gegeven, al stellen de onderzoekers wel dat naarmate de mailvolumes groter worden de interactie omlaag gaat.

Het onderzoek behelst alle commercieel verzonden post, met uitzondering van transactie-, service- en eventmails.

*) Het volledige onderzoek is hier te downloaden

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond