Deel dit artikel
-

EDC Retail redt erotiekbedrijven Pabo en Beate Uhse

EDC, het bedrijf achter EasyToys.nl, neemt erotiekbedrijven Beate Uhse en Pabo 4.0 (deels) over. Door de geplande acquisitie wordt EDC naar eigen zeggen een van de grootste online retailers van seksspeeltjes in Europa.

Pabo werd 8 juli failliet verklaard, maar ook het Duitse moederbedrijf Beate Uhse had het moeilijk. De onderneming maakt eerder al een ‘diepgaand bezinningsproces’ door en wilde vooral zelfbewust en vrouwelijk worden gezien. Zeventig procent van de klanten bestaat uit vrouwen.

Pabo werd in 1984 opgericht door twee broers uit het Zeeuwse Hulst als postorderbedrijf in pornovideo’s, seksspeeltjes en erotisch ondergoed. Tegenwoordig verkoopt Pabo (55 werknemers) deze producten via het web.

Sinds 1999 was het bedrijf onderdeel van Beate Uhse, dat aanvankelijk ook de Nederlandse groothandel Scala en winkelketen Christine le Duc onder haar beheer had. In juli 2017 werd een aantal Nederlandse activiteiten van Beate Uhse verkocht aan een Ierse investeerdersgroep.

Met meer dan 100.000 bezoekers per dag en een aanbod van 14.000 erotische artikelen claimt EasyToys.nl reeds de grootste erotiekwebshop van Nederland en België te zijn. Onder de voorwaarden van de overname zal EDC met onmiddellijke ingang ook alle Beate Uhse-webshops Pabo.nl, Pabo.be, Beate-Uhse.com en AdametEve.fr bedienen.

EDC Retail neemt overigens alleen de online-activiteiten van de Beate Uhse Groep over. Wat er met de winkels gaat gebeuren is niet geheel duidelijk. ‘Met winkels heb ik niks,’ zegt directeur Eric Idema tegen het Dagblad van het Noorden.

EDC, twaalf jaar geleden opgericht op een zolder in Drenthe, had in 2018 een jaaromzet van ruim 21 miljoen euro. Elke dag wordt de webshop van het bedrijf uit Veendam door meer dan 100.000 consumenten bezocht. Naast EasyToys.nl beheert EDC Retail meerdere webshops met erotische artikelen.

Het bedrijf heeft verder een eigen productiefaciliteit in Dongguan, China en een groothandel tak dat maandelijks een groot aantal artikelen verscheept naar landen in Europa, Centraal Amerika, Azië en Afrika.

Financiële details met betrekking tot de overname zijn overigens niet bekend gemaakt.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond