Deel dit artikel
-

Eerste hartmonitor met smartphone-app

Het Diakonessenhuis uit Utrecht heeft bij de eerste patiënt in Nederland een hartmonitor geïmplanteerd die verbonden is met een smartphone-app.

De patiënte is een 53-jarige vrouw uit de provincie Utrecht. Met de hartmonitor wordt onderzocht of de klachten van een patiënt worden veroorzaakt door een hartritmestoornis. Dankzij deze hartmonitor met smartphone-app hoeft de patiënt geen aparte afstandsbediening bij zich te dragen: een smartphone is voldoende en de gegevens worden direct doorgestuurd.

De hartritmemonitor registreert het hartritme als dit verstoord raakt, volgens vooraf aangebrachte instellingen. Als de patiënt zelf ook iets afwijkends voelt, kan hij of zij de app activeren. De pacemakerspecialisten van het Diakonessenhuis controleren en analyseren dagelijks de uitslagen van de patiënten.

Het apparaatje zit tijdelijk in het lichaam, net onder de huid. De hartmonitor is een halve centimeter breed en heeft de lengte en dikte van een lucifer. De monitor wordt met een inbrenghuls geplaatst, vlak onder de huid, tussen het borstbeen en de schouder.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond