Deel dit artikel
-

‘Eerste robotjurist voor Google Home’

Het Amsterdamse LegalMatters introduceert naar eigen zeggen de eerste robotjurist voor Google Home. Met het commando ‘Hey Google, ik wil advies van een jurist’ kan de gebruiker gratis juridisch advies inwinnen.

De dienst richt zich in eerste instantie op kwesties rondom het arbeidsrecht. Op korte termijn breidt LegalMatters de dienstverlening uit naar bredere rechtsgebieden.

Volgens advocaat Piet-Hein Boekel heeft het bedrijf veel ervaring opgedaan met eerstelijnsvragen van consumenten en professionals. ‘Dat is onze inspiratie geweest om mensen te helpen met een robotjurist op Google Home. De eerste reacties zijn zeer positief.’

LegalMatters is in december 2014 opgericht door Piet-Hein Boekel en Albert Oegema en gevestigd in Amsterdam.

Foto LegalMatters

Deel dit bericht

4 Reacties

Rachel

Natuurlijk meteen even geprobeerd, wat een &$^$&* bot. Continu: “Deze vraag kan ik nog niet beantwoorden”. Op een gerichte juridische vraag kwam een totaal verkeerd antwoord.

Rachel

@Extra Reactie
Hopelijk wordt de bot nog verbeterd, in die zin dat je meer hulp krijgt bij wat je wat je zoal kunt vragen. Eventueel 2 opties: “Vrije modus” + “Hulp modus”.

LegalMatters.com - LegalMatters.com

Hi Rachel,

Wat leuk dat je ermee aan de slag bent gegaan. Jammer natuurlijk dat je geen antwoord hebt gekregen op je vraag. Mogen wij weten welke vraag/vragen je hebt gesteld?

Het is een nieuw product dus nog volop in ontwikkeling. We zijn elke dag bezig om het te verbeteren, zodat jij volgende keer wel een duidelijk antwoord krijgt op je vraag!

Kor - Privacy Zeker

Veruit de meeste (legal) bedrijven zetten dit soort middellen in puur en alleen voor marketing en lead generatie. Zie boven.

Wanneer dit echt goed werkt (zoals watson) schiet je jezelf keihard in de voet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond