Deel dit artikel
-

Eerste virtuele 24 uurs congres voor vrouwen in de technologie

Women in Tech – Global Movement organiseert op 28 mei een eerste virtueel congres voor vrouwen in de technologie. De 150 deelnemers komen uit onder meer Thailand, Portugal, Israël, Macedonië, Peru, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Nederland en Australië.

Met 15.000 leden is Women in Tech een internationale organisatie met een naar eigen zeggen dubbele missie: de genderkloof dichten en vrouwen helpen technologie te omarmen. Gendergelijkheid staat centraal in haar missie, waarbij de organisatie ernaar streeft om vrouwen en meisjes de nodige vaardigheden en vertrouwen te geven om te slagen in STEM-carrièregebieden.

Ayumi Moore Aoki, oprichter van Women in Tech – Global Movement, schrijft: ‘We leven in ongekende tijden, waarin onze fysieke ruimte wordt uitgedaagd en beperkt, ongeacht geslacht, leeftijd of nationaliteit. Daarom willen we een gesprek stimuleren met vrouwen in de technologie over de hele wereld over hoe de mensheid ruimte op aarde en daarbuiten kan innemen, op een duurzamere en inclusievere manier voor onze toekomst.’

Het Nederlandse onderdeel van de Global Women in Tech-beweging werd in juni 2019 gelanceerd op het hoofdkantoor van Elsevier in Amsterdam. Vijftig personen schreven zich in voor dat lanceringsevenement en meer dan 300 deelnemers waren aanwezig.

Het congres, dat 24 uur duurt, begon om 01.00 uur in Parijs (CET). Nederland komt van 18:00 tot 20:00 aan bod met paneldiscussie onder leiding van Cara Antoine en Grace Galdos (Brand Manager, SAP). Het thema luidt: Waarom zijn Diversity en Inclusion belangrijk om de COVID-19-crisis te boven te komen?

• Evelyn Jessurun, Senior Development Consultant @ SAP Nederland
• Dr. Cara Antoine, President & Chairwoman Advisory Board @ Women In Tech Netherlands
• Marjet Wijn, Sales Director @ SAP
• Josefine van Zanten, Head of Diversity and Inclusion@ IMD
• Tanja Kaufmann, People & Culture / Diversity & Inclusion Lead SAP Product Engineering @ SAP SE
• Lucia Gutierrez Sanchez, Talent, Diversity & Inclusion expert @ Entrepreneur
• Moderator: Grace Galdos, Brand Manager @ SAP

Foto European Women in Tech

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond