Deel dit artikel
-

e-Health: Toekomst van voice in de zorg

Dat Google Home en Amazon Alexa in huishoudens de media van de toekomst zijn, lijkt duidelijk. Maar welke rol spelen ze in de zorg? Dat is een van de thema’s van de komende e-Health Convention.

Amerikaans onderzoek laat zien dat spraakassistenten op tal van wijzen van nut zijn in de zorg. Dat loopt uiteen van het dicteren van berichten op de computer tot Siri vragen iets voor je op te zoeken online. Voice-assistenten worden nu vooral gebruikt omdat ze tijd besparen en gebruikers handsfree en dus steriel kunnen werken.

Dokter Frederik Brabant van Nuance, specialist in spraaktechnologie, spreekt daarom op 15 november op e-Health Convention over spraakassistenten en kunstmatige intelligentie in de zorg. Hij laat zien hoe deze technieken de healthcare journey voor zowel de zorgprofessional als de patiënt veranderen.

Andere thema’s die dag zijn: serious gaming in de zorg, co-creatie bij het OLVG in Amsterdam, de combinatie van data en topsport en het ontstaan van een nieuw beroep. Twee sprekers pleiten voor de noodzaak van Chief Medical Information Officers bij zorginstanties. Dat moet wel, gezien de rappe opkomst van specialistische software en nieuwe hardware.

*) e-Health Convention wordt georganiseerd door Emerce en Skipr en vindt dit jaar plaats op donderdag 15 november in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

Foto: Peter Boer (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond