Deel dit artikel
-

Emerce Collections: Maak je klaar voor Smart Industry

Steeds vaker worden vanuit buitenlandse platforms als Alibaba machines en machine onderdelen aangeboden. De uitdaging zit hem in het leveren van diensten en ondersteuning op afstand, zeggen Enrico Pruis en Roelof Swiers van Trivento en Intershop Communications in Emerce Collections: E-commerce Platforms.

De dienstverlening kwam door corona onder druk te staan, even ergens naar toe vliegen om een probleem bij een klant te verhelpen was niet zo simpel.

Het onderstreept de noodzaak van Smart Industry. In de kern gaat het om het effectiever en efficiënter maken van de bedrijfsvoering. IoT oplossingen, dataverzameling en nieuwe AI technologieën spelen daarin een belangrijke rol.

De twee gasten noemen een industriële pomp, waarvoor je onderdelen wilt kopen na slijtage. Maar liever neem je een monitoringdienst af die tijdig problemen signaleert en onderkent. Daar liggen ook kansen voor leveranciers van machines. “Zo’n machine gaat bijvoorbeeld twintig jaar mee, dan wil je eigenlijk voortdurend contact met de klant.” zegt Enrico Pruis.

Trivendo, een softwarebedrijf dat organisaties helpt met het realiseren en optimaliseren van maatwerk, is pas recent in deze markt gestapt. ook Intershop wil klanten helpen met het vermarkten van Smart Industry. Beide leveranciers werken nu samen aan de nieuwe propositie. Swiers denkt dat orders voor grote klanten volledig geautomatiseerd zullen worden op basis van sensoren.

De klanten die beiden momenteel bedienen komen al met gerichte marktkvragen, zegt Pruis. De rest moet nog volledig geïnformeerd worden. Klein beginnen is volgens beide experts het verstandigst.

De video Maak je klaar voor Smart Industry en versnel je digitale groei is na registratie gratis te bekijken. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond