Deel dit artikel
-

Emerce Fashion TV: Daily Paper wil eigenlijk alleen nog maar op TikTok

Fashionmerk Daily Paper zet tegenwoordig 60 procent van het marketingbudget vol in op TikTok. Dat levert een rendement op dat drie tot vier keer hoger is dan bij andere kanalen. Volgens CEO Rodney Lam ‘een heel andere manier van marketing bedrijven’. Hij vertelt er over op Emerce Fashion, een serie video’s over digitale ontwikkelingen in de mode industrie.

Het merk begon als blog over mode en muziek. De oprichters gaven T-shirts weg als bedankje aan de mensen die ze interviewden. Dat groeide uit tot een serieus modemerk. In 2016, luttele jaren na de oprichting, werd al de eerste fysieke winkel in Amsterdam Oud West geopend.

Een aantal jaren geleden openden ze een eigen winkel in New York. In juni 2021 gevolgd door een winkel Londen. De mozaïek bij de ingang van de opmerkelijk vormgegeven vestiging vertelt het verhaal van het erfgoed van het merk. Daily Paper mocht vorig jaar met Adidas een collectie te ontwerpen voor voetbalclub Ajax.

Het outdoormerk Fatboy kondigde een dezer dagen een exclusieve samenwerking aan met Daily Paper. Na het succes van hun eerste drop keert Daily Paper x Fatboy terug met een nieuwe editie van de iconische Lamzac O.

Qua marketing is er sprake van wat Lam noemt een ‘organische groei’. Voetballers als Matthijs de Ligt en artiesten als Ronnie Flex en Sevn Alias liepen in het verleden rond in de kleurrijke streetwear van Daily Paper, en ook de Amerikaanse rapper Lil Baby is fan. “Wij werken met fans die oprecht enthousiast zijn over onze kleding en die ook niet door ons betaald worden.”

En waar vroeger een groot deel van het budget ging naar traditionele campagnes, draait nu alles grotendeels om TikTok. Daily Paper investeerde vroeger niet meer dan tien procent van het marketingbudget in social media als Facebook.”TikTok is wat YouTube een aantal jaren geleden was,” zegt Lam. “Zij zien zichzelf ook niet als een sociaal medium, maar eerder als een concurrent van Netflix.”

Daily Paper richt zich op een jonge doelgroep en die is niet meer per definitie meer te vinden bij Instagram, waar de gemiddelde leeftijd omhoog is gekropen naar 42. “Bij TikTok gaat de leeftijd ook omhoog, maar daar zit nog wel onze belangrijkste doelgroep,” aldus Lam.

De video De ultieme TikTok strategie van Daily Paper is na registratie gratis te bekijken. Zie hier het volledige overzicht van video’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond