Deel dit artikel
-

Eneco.nl in het nieuw voor nieuwe propositie

Eneco is bezig met een verandering van stroom- en gasleveranciers naar duurzaam dienstverlener. Met een nieuwe site en onderliggend de nieuwe propositie wil het meer nieuwe klanten trekken.

Hiervoor schakelt het de diensten in van bureau TamTam. Dat leverde eerder al de mobiele app en gaat nu aan de slag met de website. Die zal stap voor stap in het nieuw worden gestoken “om beter te passen bij de positionering en doelen van Eneco”, aldus de partijen in een persbericht.

“Zo is er op de nieuwe website meer aandacht voor nieuwe producten en diensten zoals de Warmtewinner en Ketelcomfort. Er is ruimte gecreëerd voor het verhaal van Eneco, wat onder meer wordt verteld aan de hand van een interactief 3D ‘Huis van de toekomst’. Service neemt op de website een centrale plaats in en personalisatie wordt ingezet als service naar gebruikers in plaats van als een conversie-booster.”

Eneco is een bedrijf waarvan de aandelen in handen zijn van 53 gemeentes. Het merendeel van hen heeft laten weten hun belangen te willen verkopen. Het energiebedrijf kan naar de beurs of worden gekocht door een ander concern.

Gisteren maakten energiebedrijf RWE en EON uit Duitsland bekend hun activiteiten samen te voegen. Daarna splitsen ze hun werk in een deel energieopwekkking en retail. Essent zou onder die laatste gaan vallen en dus van RWE overgaan naar EON. Dat bedrijf zou in Europa vijftig miljoen eindklanten hebben en zich profileren als ‘game changer in the decentralised energy world’. Eneco wekte vorig jaar 46 procent van zijn energie opgewekt met duurzame bronnen.

Energiebedrijven staan komende decennia voor de taak om Nederland van het aardgas los te weken. De Energieagenda van het nieuwe kabinet schetst dat het land per 2050 aardgasvrij moet zijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Veldrrs

Fuseren met Orsted.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond