Deel dit artikel
-

De straatenquête wordt videoapp

De straatenquête gaat verdwijnen. Dat denken de bedenkers van het Britse Voxpopme. Omdat iedere smartphone over een camera beschikt, is het veel handiger om de mening van klanten via een app te peilen.

Het Britse bedrijf toonde zijn app recentelijk op The Next Web in Amsterdam. Men oriënteert zich voorzichtig op Engelstalige markten buiten Groot-Brittannië.

VoxPopMe benadert klanten onder meer via sociale media en vraagt ze om een app (voor iOS en Android) te installeren, waarmee ze een korte videoboodschap kunnen inspreken. Bedrijven loggen in op een beveiligde omgeving waar ze ingezonden videomeningen kunnen bekijken; van elke video wordt ook een uitgeschreven versie weergegeven. De deelnemende consumenten krijgen een bescheiden vergoeding voor hun deelname, afhankelijk van wat bedrijven er voor over hebben.

Het grote voordeel is de snelheid. Merken hoeven niet meer te wachten op de uitslagen van onderzoeken, maar kunnen redelijk snel meningen over producten of diensten vergaren tegen kosten die beduidend lager liggen dan standaardoplossingen.

Het bedrijf heeft onder meer Halfords, Daily Express, JCDecaux, Ladbrokes en ASOS als klant. Recentelijk werd de mening gepeild over het gezicht van L’Oreal Cheryl Coke, maar ook de kleding van Marks & Spencer en een nieuwe advertentie van Jaguar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond