Deel dit artikel
-

Eurofiber bouwt Internet of Things netwerk in Utrecht

Eurofiber bouwt samen met The Things Network (TTN) een Internet of Things (IoT) netwerk in Utrecht. Het doel is ‘overvloedige dataconnectiviteit bieden zodat applicaties en bedrijven kunnen floreren’.

De gebruikte technologie LoRaWAN staat voor Long Range wide-area netwerk en is een specificatie die speciaal ontwikkeld is voor lange afstandscommunicatie met weinig vermogen. Het is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar wel af en toe wat data moet doorgeven. Het netwerk heeft een bereik van tussen de 2,5 en 15 kilometer per mast. De internetsnelheid ligt tussen de 0,3 en 50 kbit/s.

Doordat er relatief lange afstanden overbrugd kunnen worden met een laag vermogen, is deze technologie uitermate geschikt voor het internet der dingen. Via dit netwerk wordt gecommuniceerd met draadloze sensoren/actoren en zijn er legio nieuwe toepassingen te bedenken die nu tegen lage kosten ontwikkeld kunnen worden. Enkele voor de hand liggende toepassingen zijn: het lokaliseren van je fiets, huisdier of handtas en het op afstand openen/sluiten van een voederbak, kraan, poort of hek.

Eind maart worden de eerste gateways in Utrecht geïnstalleerd door Eurofiber.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond