Deel dit artikel
-

Eventbrite opent kantoor in Nederland

Ticketbedrijf Eventbrite heeft een kantoor in Amsterdam geopend om beter en nauwer contact met organisatoren van events te kunnen leggen en hen support te bieden.

Na Ierland, Duitsland en Engeland is Nederland het vierde Europese land waar Eventbrite een lokaal kantoor opent.

Elsita Meyer-Brandt (foto), verantwoordelijk voor internationale expansie, zegt tegen Emerce: “Sinds 2012 hebben een gelokaliseerde website in Nederland. Die wordt voornamelijk gebruikt voor technologiebijeenkomsten. Van andere markten hebben we geleerd dat belangrijk is lokaal support te bieden en hoe dat te doen. Voor organisatoren, bijvoorbeeld van muziekevents, is dat belangrijk.”

De geboren Duitse wil geen verwachtingen uitspreken, maar activiteiten en financiën ontwikkelen zich “op zijn zachtst gezegd indrukwekkend in de landen waar we besloten kantoren te openen.”

In Amsterdam is onlangs een klein team gevormd, onder meer met Peter-Joost Post, om de markt bekend te maken met het Amerikaanse technologiebedrijf. “We richten ons sterk op technologie-ontwikkeling en zijn daarom ook niet echt een ticketbedrijf bedrijf.” De eerste taak van het team is een uitrolstrategie te formuleren.

Evenbrite levert technologie waarmee organisatoren van hele kleine events tot hele grote de toegang tot hun bijeenkomst kunnen regelen. Online inschrijven, kaartjes verstrekken en controleren, betalingen innen en analyses draaien van het bezoek. Dat zijn standaard onderdelen. Gratis events gebruiken de dienst gratis, commerciële events betalen een vaste en variabele vergoeding.

Ter gelegenheid van de opening van het lokale kantoor wordt nieuwe Nederlandse commerciële klanten geen vergoeding gevraagd. Bestaande klanten krijgen ook een soort ‘financiële traktatie’.

Meyer-Brandt en Post zullen in ieder geval veel aandacht besteden aan de muziekindustrie. Post: “Maar we zijn er voor de hele markt. In de verkennende gesprekken van afgelopen periode merk ik dat organisatoren blij zijn dat ze extra keuze krijgen voor de ticketingkant van hun werk.”

Eventbrite haalde in de tien jaar van zijn bestaan tweehonderd miljoen dollar venture capital op. De onderneming is niet winstgevend, maar dat punt kan spoedig worden bereikt. Concretere verwachtingen wil Meyer-Brandt niet uitspreken. “Maar weet dat we afgelopen jaren voor vijf miljard dollar aan tickets hielpen verkopen. Dat waren tweehonderd miljoen tickets. De helft daarvan werd afgelopen jaar verkocht. Voor je beeldvorming: In Amsterdam staan nu 1.200 events publiekelijk live.”

Normaalgesproken rekent het 99 cent per ticket plus 2,5 procent commissie voor zichzelf plus twee procent voor de financiële verwerking van de transactie.

Deel dit bericht

13 Reacties

Leonard Wolters

Eventbrite haalde in de tien jaar van zijn bestaan tweehonderd miljoen dollar venture capital op. De onderneming is niet winstgevend…..

S. Kwant

Na telefonisch contact met Eventim heb ik begrepen dat de kaartverkoop voor de Vrienden van Amstel 2018 bij jullie is belegd. Hoe kan ik kaarten bestellen en vanaf wanneer? Ik kom nergens een telefoonnummer tegen dat ik kan bellen.

A. Theuns

Ik heb dezelfde vraag als. S Kwant. Hoe en vanaf wanneer kan ik reguliere kaarten bestellen.

J. van der Kwaak

Ook ik zou graag een telefoonnummer willen hebben. Bij ieder event is het de regel dat je voor het reserveren van rolstoel/partner plaats telefonisch contact op moet nemen.

G van der Made

ik heb de zelfde vraag als S Kwant wil graag info over kaarten bestellen of reserveren voor meerdere personen Vrienden Amstel live 2018

Melanie Schutte

Ik heb op 11-6-2017 een kaartje besteld voor het NK in de Ahoy op zaterdag 17 juni as. Het bedrag is afgeschreven maar het ticket heb ik niet ontvangen.

Aangezien dat hij as zaterdag 17 juni is ben ik bang dat er iets is mis gegaan. Kunnen jullie SPOEDIG contact met mij opnemen of per omgaande de ticket mailen?

Ik heb onlangs ook al om reactie gevraagd maar nog steeds niks van jullie vernomen.

Alvast bedankt!
Gr Melanie Schutte
06-51536769

Elly van Wijk - particulier

Graag wil ik 2 gratis tickets ontvangen voor de bewonersopening sportcampus Zuiderpark te den Haag .
In de Posthoorn van Den haag (14 juni j.l.) las ik dat er kaarten beschikbaar zijn.
vele jaren heb ik in de buurt van het Zuiderpark gewoond en zou graag op de culturele opening willen zijn op 1 juli a.s.

daar er voor mij geen andere mogelijkheid bleek om dit aan te vragen, richt ik me op deze manier tot U.

Graag kijk ik uit naar Uw reactie. Met vriendelijke groeten, Elly van Wijk

Callista - Evenbrite

Beste organisatie,

Ik heb 7x tickets besteld voor het Holi colour festival in Amsterdam op 26 augustus 2017. Wij zijn met 7 meiden en hebben allemaal gezinnen en drukke banen en uiteraard zomervakanties. Deze dag hebben we allemaal vrij geregeld en oppas voor de kids. Echter kregen we 2 weken na de aankoop per mail (in het engels) te lezen dat het event wordt verzet en wel naar zaterdag 16 september. Onbegrijpelijk! 1 vriendin van ons 7 kan op deze dag, de rest allemaal niet. Hoe krijg ik ons geld terug?? Ik kan nergens contact gegevens vinden van jullie. Help!

Groetjes callista Smits 0621467246

De jong

Geachte organisatie,

Mijn dochter heeft nu al een paar keer gemailt en geld teruggevraagd voor de kaartjes van Holi colour festifal omdat de data is veranderd. Jullie hebben wel snel het geld binnen maar netjes terug reageren of het geld idd terugstorten zit er niet in, ook op een normale maniet contact krijgen via telefoon is niet mogelijk. Ik heb een iban check op jullie bankrekening gedaan bij (https://nl.ibancalculator.com ) en daar komt de melding naar voren dat het ibannummer misschien voor fraude word gebruikt. Al dit geeft geen goed gevoel. Graag zou ik willen dat u contact met me opneemt, U heeft mijn mail adres

Erica iriks

Hallo, ik heb twee kaarten besteld van de vrienden van Amstel live voor 2019 maar het geld is van me rekening afgeschreven maar nooit een bevestiging gehad of tickets van jullie..hoop toch dat geregeld gaat worden andere jaren wel altijd goed gegaan

Groetjes Erica

Ramonda

Een goedenmiddag
Ik idemdito kaartjes besteld voor fairy (fantasie fair) alles betaald maar nog geen kaartjes niks binnen via de mail niet als per post
En het is 21 april al

Hopelijk kunt u gauw wat regelen
Tel 0648560195

Groetjes Ramonda

anja de jong

ons oude mail adres is niet meer in werking, waar ik de tickets mee heb bevestigd gekregen.
We kunnen er ook niet meer inkomen, maar contact met jullie lukt ook niet!
wel heb ik het afschrift gevonden, de tickets moeten dus even naar een nieuw mail adres gestuurd worden maar hoe wijzig ik dit!!
Help me ajb

S. Kwant

Ik heb kaarten besteld op mijn oude mailadres voor de Vrienden van Amstel 2019. Hier wel een bevestiging van gekregen. Inmiddels een nieuw mailadres en nu is het de vraag hoe de kaarten binnen moeten komen op het nieuwe mailadres. Wie heeft er een telefoonnummer van Eventbrite? Is echt nergens te vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond