Deel dit artikel
-

Groeivertraging treft Facebook

Het aantal gebruikers voor Facebook groeit minder hard dan gehoopt als gevolg van de privacyschandalen rond het sociale netwerk. Het aantal maandelijkse gebruikers ging in het derde kwartaal 10 procent omhoog naar 2,27 miljard, maar analisten hadden gerekend op 2,29 miljard.

De langzame groei is al enige tijd een punt van zorg onder beleggers. Daar komt nog eens bij dat ook Facebook zelf ook een vertraging in omzet- en winstgroei verwacht. Er was nauwelijks groei in de kernmarkten VS en Europa.

In juli moest Facebook 20 procent van zijn beurswaarde inleveren omdat het sociale netwerk toen ook niet aan de verwachtingen voldeed. Het netwerk had toen 1 miljoen minder gebruikers. De koers van Facebook is met 146 dollar nog altijd niet van deze klap hersteld. Eerder dit jaar noteerde het aandeel nog 217 dollar.

De cijfers voor het derde kwartaal waren op zich niet slecht. De omzet van Facebook steeg in het derde kwartaal met 33 procent naar 13 miljard dollar. Onder de streep bleef 5,1 miljard over.

Mobiele advertenties waren goed voor 92 procent van de advertentie-omzet, terwijl dat vorig jaar nog 88 procent was.

Deel dit bericht

2 Reacties

Herman

De kop leest als: er is op zekere schaal sprake van groeivertraging en die treft nu ook Facebook.
vergelijk: orkaan treft Florida. Correct, want de orkaan was er al en arriveert nu in Forida.
Dus het zou moeten zijn: Facebook wordt getroffen door (een hoogst particuliere) groeivertraging.
Waar een mens zich druk om kan maken 😉

Irena

Hi Herman, de kop is nu actief (treft) en niet passief (wordt getroffen). Actieve teksten zijn beter. Overigens had de redactie het woord treft weg kunnen laten. Dan is ook duidelijk waar het over gaat 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond