Deel dit artikel
-

Facebook naar 1,5 miljard gebruikers

Aan de groei van Facebook is nog altijd geen eind gekomen. De teller staat nu op 1,5 miljard gebruikers. Die ook nog eens bijdroegen aan goede financiële resultaten. De omzet steeg naar 4,5 miljard dollar in het derde kwartaal. Analisten hadden gerekend op 4,3 miljard.

Die 1,5 miljard zijn geregistreerde gebruikers, het aantal dagelijkse actieve gebruikers komt op ruim 1 miljard.

Van de 1,5 miljard maandelijkse gebruikers (Instagram en WhatsApp niet meegerekend) zijn er 1,39 die Facebook (ook) mobiel gebruiken. Vorig kwartaal waren dat er 1,3 miljard. 45 procent van alle gebruikers benadert Facebook alleen mobiel. Mobiel is goed voor 78 procent van de advertentie omzet, tegen 76 procent in het tweede kwartaal.

De nettowinst (GAAP) kwam uit op 895 miljoen dollar tegen 719 miljoen vorig kwartaal, ondanks hogere researchkosten.

De omzetgroei was vooral te danken aan de thuismarkt, direct gevolgd door Azië. Europa deed het met 25 procent groei ook niet slecht.

Opvallend is de groei van het aantal video impressies. Dat waren er 8 miljard in het derde kwartaal. Zo’n 500 miljoen gebruikers kijken video.

Volgens een nieuw onderzoek delen Facebook gebruikers wel steeds minder content. Nog maar een derde plaatst een statusupdate en 37 procent een eigen foto.

Volgende week komt Facebook naar verluidt met een zelfstandige nieuwsapp Notify die samen met partners als CBS, The Washington Post en Vogue wordt gelanceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond