Deel dit artikel
-

Facebook sluit megadeal met reclamereus Publicis

Bureaunetwerk Publicis Groupe heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met Facebook. Volgens AdAge gaat het om een deal met onder meer data en video die 500 miljoen dollar waard is.

Het is daarmee de grootste reclamedeal voor een Amerikaans techbedrijf uit de geschiedenis. Diverse maatschappijen van Publicis worden bij de werkzaamheden betrokken, zoal Starcom MediaVest Groep en Zenith Optimedia en ‘digitale dochters’ Digitas, Razorfish and Rosetta. Starcom MediaVest Groep heeft de besprekingen voor de Franse groep geleid.

Onderdeel van de overeenkomst zijn kortingen die de andere klanten van Publicis bij Facebook kunnen krijgen, als Procter & Gamble, Verizon, Walmart en Coca-Cola. Ook krijgt Publicis volledig inzicht in de advertentiedata.

De overeenkomst is positief nieuws voor Publicis, dat de voorgenomen fusie met branchegenoot Omnicom moest afblazen. Overigens had Publicis al eerder grote contracten met techbedrijven binnengesleept. Dochters DigitasLBi en Razorfish tekenden in november een reclamecontract voor Google-platforms YouTube en Google Plus ter waarde van honderd miljoen dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond