Deel dit artikel
-

FD: ING is mogelijk opgelicht bij overname Payvision

ING is mogelijk opgelicht toen het begin 2018 het Amsterdamse fintechbedrijf Payvision voor 350 miljoen euro overnam van de oprichters. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de verkopers de prijs hebben opgepompt door witwascontroles te negeren en moedwillig foute klanten aan boord te hijsen, zo blijkt uit onderzoek van het FD.

Payvision is een bedrijf dat het in technische zin mogelijk maakte om creditcard- en debectcardbetalingn te verwerken. Eerder dit jaar werden de activiteiten beëindigd.

Sinds kort loopt er een tot nu toe geheim gehouden strafrechtelijk onderzoek naar het opzettelijk overtreden van de witwasregels door Payvision. Naast de ING-dochter zelf zijn ook oprichters Rudolf Booker en Cheng Liem Li als verdachten aangemerkt.

De overname van Payvision was de grootste acquisitie van ING sinds de kredietcrisis. Toenmalig topman Ralph Hamers zag in de deal een kans om in het snel veranderende financiële landschap aan te haken bij fintechpartijen zoals Adyen. Payvision had echter veel klanten in de porno-, crypto- en gokindustrie, met alle risico’s van dien.

Booker zegt in reactie op een reeks vragen van het FD niet op de hoogte te zijn van een onderzoek naar prijsopdrijving en stelt ‘zeer ontdaan’ te zijn door ‘deze onheuse aantijgingen en insinuerende en niet met feiten onderbouwde beschuldigingen’.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel

Ook al eens onder de aandacht gebracht door FTM. Niet het type ondernemers waar ik mee gezien zou willen worden:

https://www.ftm.nl/artikelen/ing-dochter-betrokken-bij-internationale-beleggingsfraude?share=J%2BJDfCj9X5SA89QyrqPE5rDImr4eY4mU959%2BEYZwhjTnjyVSFg0VJo7fuGXh6w%3D%3D

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond