Deel dit artikel
-

Fietsdeelsysteem Hopperpoint van start gegaan

In Eindhoven is het eerste Hopperpoint van Nederland in gebruik genomen, een volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem. Na registratie kan met de bijbehorende app op een smartphone een deelfiets worden ontgrendeld en betaald.

Een Hopper (deelfiets) wordt door gebruikers opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Dat is anders bij de OV-fiets. Hopperpoints komen beschikbaar op bedrijventerreinen, bij hotels en op A-locaties in de stad. Alle fietsen worden voorzien van GPS-trackers. De app fungeert als fietssleutel. Die daarmee ook gelijk het aantal gebruiksuren registreert.

Het eerste Hopperpoint is in gebruik genomen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven. Als de proef succesvol is wordt het systeem mogelijk verder uitgebreid naar andere Nederlandse steden.

Hopperpoint is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in het Klokgebouw in Eindhoven. Directeur Coen Vermeulen legt aan Emerce uit dat het project op verzoek van de gemeenten Eindhoven en Tilburg is ontwikkeld met geld van de Provincie Brabant. Er staan nu zes fietsen uit, maar dat moeten er 120 worden.

Verdiend wordt er aan abonnementen. Een abonnement voor Hopperpoint kost 20 euro per maand. Incidentele gebruikers betalen 3 tot 10 euro per keer afhankelijk van de duur van het gebruik met een maximum van 10 euro voor het lenen van een Hopper voor de hele dag. Vermeulen: “Een andere inkomstenbron wordt marketing. Bedrijven kunnen de fietsen personaliseren. Hun merk rijdt dan letterlijk door de stad.”

hopperpoint

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Maarten

Warm water opnieuw uitgevonden? Zijn verschillende steden met enkele duizenden fietsen in omloop. Antwerpen/Parijs/Barcelona en hier zijn het er 6… met mogelijke groei naar 120…

Jan Libbenga (Emerce)

Er zijn inderdaad veel fietsdeelprojecten, maar niet (veel) met apps.

Gijs Vroom

@Maarten
Ik ken alleen de OV fiets die echt succesvol is in NL. Verder geen initiatieven?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond