Deel dit artikel
-

Fintech Safened brengt controle-activiteiten onder in nieuw bedrijf

De zogeheten Know Your Customer (KYC) activiteiten van de Nederlandse fintech start-up Safened worden ondergebracht in een apart bedrijf Fourthline. In de afgelopen anderhalf jaar heeft het bedrijf miljoenen klanten digitaal gecontroleerd voor banken en fintechs als N26, Wirecard en Allianz.

Fourthline helpt banken en fintechs met hun zogenaamde poortwachtersfunctie, door voor hen duizenden nieuwe klanten per dag te controleren op identiteit. Om fraude tegen te gaan en de risico’s voor financiële partijen te verkleinen, verricht Fourthline honderden checks op onder andere ID-documenten, geografische en biometrische gegevens en wereldwijde sanctielijsten.

Bij de lancering eind 2017 van zijn KYC-dienst voor de financiële sector had het bedrijf minder dan 20 medewerkers. Inmiddels zijn dat er meer dan 150, verspreid over kantoren in Amsterdam, Barcelona, London en New York.

Het management van Fourthline, geleid door Krik Gunning, wordt versterkt met Remco Vlemmix (voormalig partner bij McKinsey) als Chief Operating Officer en Duco Van Lanschot (voormalig European leadership van Stripe) als Chief Commercial Officer.

Foto N26

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond