Deel dit artikel
-

Fitnessbranche al wel digitaal, maar verdient er niets mee

Sportscholen en fitnesscentra kunnen vanwege corona nog niet meteen open, doch het merendeel verdient nauwelijks iets met hun digitale workouts. Dat blijkt uit onderzoek van Virtuagym, technologieaanbieder voor fitnessbedrijven, onder 45.000 fitnessprofessionals.

De sportscholen reageerden deze week teleurgesteld op het besluit van de regering dat ze nog tot 1 september gesloten moeten blijven. De sector vindt dat ze goed kunnen voldoen aan de maatregelen die gelden in de (nieuwe) 1,5 meter samenleving.

95 procent van de ondervraagde professionals biedt leden al wel de mogelijkheid om vanuit huis te trainen, maar verdient niets met deze ‘online coaching’. En dat terwijl het maandelijkse lidmaatschapsgeld nog gewoon wordt geïnd, al overweegt een deel deze te verlagen.

De meerderheid van de respondenten vindt het wel de tijd om het bedrijfsmodel te innoveren, maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. Veel fitnesscentra bieden hun lessen gratis aan via sociale media, sites en apps zoals Facebook en Instagram.

Daar komt bij dat niet iedereen digitaal wil trainen. Zij trainen pas weer wanneer de gym open is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond