Deel dit artikel
-

Geen uitstel voor Black Friday in België

De Belgische Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) krijgt het niet voor elkaar om Black Friday te verbieden. De handelsfederaties houden vast aan het koopfestijn.

In Frankrijk wordt Black Friday als gevolg van corona uitgesteld en dus wilde federaal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne in gesprek met de grote koopplatformen, zoals Bol.com en Zalando, die al volop promo’s hebben lopen.

Belgie bevindt zich momenteel in een strenge lockdown, waardoor alleen essentiële winkels open mogen blijven. Andere winkels mogen echter wel online bestellingen opnemen.

En dat hebben ze hard nodig. Black Friday leverde België vorig jaar 137,5 miljoen euro omzet op, volgens e-commercekoepel BeCommerce.

Dermagne hoopte met zijn uitstel een gelijk speelveld te creëren tussen de lokale winkeliers en de internetgiganten. Lokale winkels zouden daardoor niet onevenredig geraakt worden.

Sofie Geeroms, directeur van BeCommerce, spreekt in De Tijd over Belgisch protectionisme. Veel Belgische winkels staken door de lockdown een tandje bij rond e-commerce. Uitstel van een evenement als Black Friday kan hun momentum afbreken, meent ze.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond