Deel dit artikel
-

Gogoro en Bosch starten scooterdeeldienst in Berlijn

Gogoro en het Duitse Bosch beginnen in Berlijn een deeldienst voor elektrische scooters. Die kunnen via een app worden gehuurd voor 3 euro per half uur, of twintig euro per dag.

Onder de naam COUP worden 200 Gogoro-scooters ter beschikking gesteld in buurten als Mitte, Prenzlauer Berg, Friedrichshain, en Kreuzberg. Ze mogen niet harder dan 45 kilometer per uur.  Klanten kunnen de scooter na gebruik gewoon aan de kant zetten en een helm wordt meegeleverd.

COUP is formeel een dochter van Bosch, waarbij Gogoro de scooters levert. Een derde partner is BCG Digital Ventures, de kapitaalverschaffer van de Boston Consulting Group.

Berlijn is niet de enige Europese stad waar Gogoro van zich laat horen. Vorig jaar heeft het Taiwanese bedrijf aangekondigd dat het ook in Amsterdam met de verkoop van de scooters zal beginnen als onderdeel van het Amsterdam Smart City initiatief. Gogoro levert ook het bijbehorende energie netwerk en de verwisselbare batterijen. Ook wilde het bedrijf een Gogoro Experience Boutique in Amsterdam vestigen.

Vooralsnog zijn er geen plannen voor een Amsterdamse deeldienst a la COUP. Het bedrijf zegt vaak te worden benaderd voor scooterdiensten, maar is nogal selectief met partners.

De Gogoro-scooter werd gelanceerd in Taiwan, waar hij omgerekend 4100 dollar kost. Tot dusverre zijn er 10.000 exemplaren verkocht.

Gororo is niet het enige bedrijf met een scooter deeldienst. Het Belgische Scooty gaat in de herfst van start in Brussel, aanvankelijk in de buurt rond het Centraal Station, de Europese Wijk en de Louizalaan.

Gogoro

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond