Deel dit artikel
-

Goldman Sachs waarschuwt voor implosie Bitcoin

Zakenbank Goldman Sachs waarschuwt voor een tijdelijke implosie van de Bitcoin, maar verwacht dat de koers uiteindelijk toch verder zal klimmen.

De zakenbank heeft eerder deze week een waarschuwing naar klanten gestuurd. De huidige koers van 2500 dollar zou volgens analist Sheba Jafari wel eens flink lager kunnen eindigen, namelijk 1800 dollar. Uiteindelijk zou de koers weer kunnen oplopen naar bijna 4000 dollar. Dat zal echter niet meteen gebeuren.

De Bitcoin wist de afgelopen weken zijn koers van ruim 3000 dollar niet vast te houden, maar de echte correctie moet nog komen. Analisten waarschuwen al enige tijd voor de veel te hoge waarderingen van de Bitcoin.

De Nederlandse beleggersvereniging VEB constateerde een dezer dagen ook dat digitale munten, oftewel cryptovaluta, spectaculair in prijs zijn gestegen. Dit heeft alle tekenen van een zeepbel en vergelijkingen met de tulpenmanie zijn dan ook niet van de lucht. De totale marktwaarde van alle cryptovaluta samen is dit jaar circa zes keer over de kop gegaan en is de grens van 100 miljard dollar voorbijgeschoten.

Deel dit bericht

9 Reacties

sonic

Bitcoin zal er altijd zijn en de waarde zal alleen maar hoger worden.

Wie slim is, kan nu beter investeren in Denarius coins of Onix, dit zijn namelijk nieuwe stealth coins, en zal waarschijnlijk, uiteindelijk ethereum vervangen.

Colin Crasher

Onderbouwing graag Sonic? Waarom denk je dat deze coins ether gaan vervangen?

Freddy

Ether is een stabieler platform dan bitcoin.

robin

Alleen QRL Quantum Resistant Ledger zal in de toekomst overeind blijven.
Het is de enige blockchain die tegen Quantum Computing Attacks zal kunnen.

Energy - 1997

Zoveel onnozelheid hier… pfff

Daan

Wat een wartaal allemaal hier. Ondanks dat iedereen tegenwoordig denkt even een eigen crypto in de markt te zetten is er natuurlijk maar 1 echte coin met een serieus te nemen gebruikersgroep, democratisch stelsel en bijbehorende nodes.

Zelfs een Ethereum is in handen van een klein groepje developers met als doel geld te verdienen.

Ondanks alle vage beloften en zogenaamde nieuwe verbeteringen en features zijn alle altcoins gewoon slappe ripp offs van de Bitcoin en alleen bedoeld om de gepreminede coins te verkopen.

Als je wilt investeren laat je dan niks wijsmaken met mooie verhalen en investeer alleen in the real thing.

Je kunt in de “fools market” van de altcoins echt wel een keertje nazzel hebben en bij tijdig uitstappen iets verdienen…… maar dat is dan puur geluk en nergens op gebaseerd.

Succes !

sonic

@ Colin: Mijn onderbouwing is dat Denarius binnen 2 weken op coinomi verschijnt en sindskort op darknet gebruikt wordt dankzij snelle confirmations.
Bovendien gebruikt Denarius coin stealth addresses. Laten we eerlijk zijn, cryptocoins zijn voornamelijk gemaakt om anonieme betalingen te doen. Ideaal voor criminelen op darknet.

Ondanks dat bitcoin voorlopig op nummer 1 zal blijven, ben ik er geen fan van en verdiep ik me liever meer in altcoins zoals Denarius en Onix.

Ben

Goldmansucks roept maar wat.
Een bubble is er pas wanneer een product door bijna iedereen bezeten wordt en tergelijkertijd te duur is geworden voor een koper om het te kunnen kopen.

Aangezien crypo’s nog door geen 1% van de mensen wordt bezeten is er geen sprake van een bubble. Daarnaast kan je altijd 1/10 deel of iets van een crypto munt kopen.

Een heel interresante documantaire over de historie van geld is: The secret of Oz.
https://youtu.be/yfhRczu5LNA
(Kijk op 2x snelheid)

Hierna zal je duidelijk zijn dat bitcoin uiteindelijk nog het enigste geld zal zijn.

Groetjes vanuit me van bitcoin gekochte hangmat waarin ik dagelijks lig te chillen terwijl jullie allemaal werken voor waardeloze eurotjes…

HJP

Wat GS schrijft is waar. Waarschijnlijk. De opkomende Hard Fork in de blockchain is voor een aantal mensen een behoorlijke onzekere periode aangebroken en willen dan graag van hun btc’s af. Gevolg: de prijzen dalen. Tot USD 1.800? Ik denk nog lager. Gezien de explosieve stijgingen de laatste 4 maanden, zal mij het niet verrassen dat de koers naar USD 800 gaat. Kort na de HF zal de koers weer oplopen. En dan zal mij het ook niet verrassen dat de btc aan het eind van het jaar op USD 4.000 staat. Met een potentie die nog hoger ligt.

En al die andere cryptoccy zijn allemaal btc-gerelateerd en hebben een onzeker bestaan.

Wel grappig om te lezen dat QRL het enige is die quantum computing hacks tegen kan gaan terwijl we nog niet eens weten hoe en quantum computer werkt. En de encryptie van blockchain/btc verandert natuurlijk ook mee. Dus btc is voor mij de echte toekomst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond