Deel dit artikel
-

Google geeft Ieren exportadvies

Google wil het Ierse bedrijfsleven een duwtje in de rug geven door ondernemingen te adviseren over online export. Dat meldt The Independent. Al 2000 bedrijven zijn van advies voorzien.

Vanuit Dublins Silicon Docks gaat Google bedrijven adviseren hoe ze een exportsite moeten opzetten. Daartoe is een team van exportspecialisten opgericht.

Google richt zich vooral op bedrijven die nog geen export hebben. Zij krijgen bijvoorbeeld advies over het opzetten van sites in een vreemde taal. Een andere groep heeft al wel exportactiviteiten, maar wil die uitbreiden naar andere landen.

Het bedrijf adviseert Ierse bedrijven ook hoe ze in eigen land meer kunnen omzetten. De Ierse e-commercemarkt is ongeveer 4 tot 6 miljard euro groot, maar 70 procent gaat naar bedrijven uit andere (Europese) landen omdat bedrijven niet goed vindbaar zijn.

PricewaterhouseCoopers en Google kondigden vandaag een samenwerkingsverband aan  om bedrijven over de hele wereld te voorzien van nieuwe en innovatieve diensten. Men wil bedrijven helpen met business insights gecombineerd met Google Apps en cloudgefaciliteerde hulpmiddelen.

PwC is zelf al begonnen met de introductie van ‘Google for Work’-producten in haar eigen bedrijfsvoering. Zeker 40.000 werknemers in de Verenigde Staten en nog eens 5.000 werknemers in Australië zijn overgestapt naar Google Apps.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond