Deel dit artikel
-

‘Google Glass is geen business’

Raimo van der Klein stopt met zijn bedrijf Glass Effect. Er blijven te veel onduidelijkheden over hoe Google Glass zich zal ontwikkelen. Van der Klein vindt dat geen gezonde basis voor een onderneming.

“Ook na de presentaties gisteren tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O is er geen duidelijkheid over Glass. Google vertelt niet hoe je er business uit kunt genereren als ontwikkelaar, niet via hardwareverkopen noch als distributiekanaal voor software.”

De oprichter van Glass Effect denkt dat Google zelf ook nog geen sjoege heeft van hoe het het ecosysteem rondom Glass nu vorm moet geven. De koers is wel duidelijk: Android komt in apparaten als horloges, auto’s en brillen. Maar op plannen zonder timing wil Van der Klein geen business doen met de internetbrillen.

“De fysieke wereld heeft een andere snelheid dan de internetwereld. Google heeft moeite met die tempoverschillen.”

In het kleine jaar van zijn bestaan bediende Glass Effect klanten als Rabobank, Funda, NS en Heijmans.

Later deze zomer vertelt de ondernemer in welke opkomende niche in de wearables hij meer marktkansen ziet.

Foto: Patrick Tschudin (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

van Deurzen

Voelt me allemaal wel een beetje aan dat de klanten die Glass Effect heeft gehad dus uiteindelijke allemaal zijn bedonderd. Snel erin springen om vervolgens er mee te kappen. Vanochtend op BNR met name privacy en situaties waarin Google meekijkt met je PIN etc. Maar juist de specifieke ontwikkelingen kun je wel opzettten – alleen daar heb je specifieke klanten en oplossingen voor. En ik denk dat Glass Effect niet de niche maar de massa wil bedienen… (voorbeeld van wat wel kan lijkt me is het ondersteunen van artsen/chirurgen tijdens operaties)

EVDP

Google Glass is een geen massa product. Stel je voor dat net als met mobiele telefoons iedereen met zo’n ding gaat lopen.

Google Glass is veel interessanter als het gaat om de “the internet of things”. Glass in huizen en auto’s of winkels via een leuke (en vooral handige) wearables of gewoon via je mobiele telefoon.

Niet vanaf je neus.

BK

Wat gaat er dan gebeuren met PayWithEaze? Stapt hij daar ook uit? Hij is daar product developer.

Wouter Blom

@van Deurzen ( ik ken dit bedrijf, nog de oprichter niet) Het kan voor bepaalde bedrijven zoals de rabo en funda interessant zijn om aan een ontwikkeling mee te doen ook al zijn er nog heel veel onbekendheden. Ze gaan juist met een bedrijf in zee welke laat zien dat ze iets van visie hebben op de ontwikkelingen zodat ze dit niet zelf hoeven te doen, en er mee kunnen stoppen op het moment dat het hun uitkomt.
Als je de boeken hardball, en blue ocean strategy leest begrijp je beter hoe die grote (of soms innovatieve) bedrijven naar de wereld kijken en waarom ze dergelijke beslissingen nemen. Funda was bijvoorbeeld ook een van de eerste bedrijven welke in Layar een app liet bouwen.

Dat Raimo dit nu in het nieuws brengt is een mooi stukje PR, een waar mogelijk nog weer werk uitkomt 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond