Deel dit artikel
-

Google: inchecken via spraakcommando’s voor je vlucht

Het wordt mogelijk om in te checken en een instapkaart te krijgen via Google Assistent. Hiervoor is geen boekingscode of andere informatie nodig. Dit heeft Google bekendgemaakt tijdens CES.

De service is om te beginnen beschikbaar voor vluchten van United Airlines binnen de VS.

Google Assistant kan nu al opzoeken wanneer je volgende vlucht plaats vindt, op basis van informatie uit je Gmail-account.

Binnenkort wordt het ook mogelijk om een hotel te zoeken via Google Assistant, waarbij resultaten van populaire online reisagenten en hotelketens zullen worden gebruikt om een accommodatie aan te bieden.

Maar er zijn meer functionaliteiten die interessant zijn voor reizigers. Zo wordt Google Assistant toegevoegd aan Google Maps. Gebruikers met een Android-smartphone kunnen met stemcommando’s hun verwachte aankomsttijd doorgeven, zoeken naar plekken om te stoppen op een route of een nieuwe stop aan een reis toevoegen. Ook is het mogelijk om Google Assistant boodschappen voor te laten lezen en te reageren op berichten in chatapplicaties.

En Google heeft laten weten dat Google Home-speakers en de slimme displays van andere fabrikanten real-time 27 verschillende talen zullen kunnen vertalen.

Foto: 1000 Words / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond