Deel dit artikel
-

Google wil meer interieurfoto’s MKB in Europa

Nu het de buitenwereld al aardig in kaart heeft, wil Google ook meer foto’s van de binnenkant van Europese bedrijven verzamelen. Het roept Europese MKB’ers op het interieur van hun zaken te laten fotograferen, voor toevoeging aan Maps.

Het Business Photos-onderdeel van Maps wordt daarom uitgebreid naar zes Europese landen: België, Duitsland, Polen, Rusland, Tsjechië en Zwitserland. Winkels, horeca en andere publiek toegankelijke commerciële gelegenheden kunnen specialistische fotografen gaan inhuren om 360 graden in het rond foto’s te laten maken. Die beelden worden dan toegevoegd aan Google Maps. Streetview, maar dan binnen.

Deze nieuwigheid aan Maps moet gebruikers van Maps een beter beeld geven wanneer ze zich oriënteren op het bezoek aan een zaak. Ieder bedrijf heeft per definitie al een bedrijfspagina op Google+ waar bezoekers recensies kunnen achterlaten. Die bedrijfspagina op zich is gekoppeld aan de vermelding van de onderneming op de digitale landkaart.

De internationalisering van Business Photos is van begin 2012.

In Nederland hebben reeds 125 fotografen zich laten certificeren als Google-interieurfotograaf.

Deel dit bericht

1 Reactie

Daan Verhorst

Het is idd een zeer succesvol programma en ook erg leuk om aan mee te doen, voor zowel de bedrijven als hun klanten maar ook zeker voor de Google Fotografen.

Heel Nederland op de kaart zetten dat is mijn missie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond