Deel dit artikel
-

Google+ open als reclamevehikel voor bedrijven

Bedrijven kunnen Google+ commercieel inzetten voor hun reclameactiviteiten. Gebruikers van de profielensite zullen daar in hun stream niets van merken aangezien alle uitingen enkel op Googles bannernetwerk verschijnen.

De nieuwe reclamevorm heet +Post Ads en kan worden ingezet via AdWords. Bedrijven met meer dan duizend volgers kunnen tegen betaling een posting uit hun feed promoten via Googles displaynetwerk. Bezoekers van websites krijgen in de vorm van een interactieve banner die betreffende posting te zien en kunnen er op klikken voor meer informatie.

Google experimenteert hier sinds begin dit jaar mee met onder andere Toyota, prAna en het Europees Parlement. Deze instanties rapporteren elk tientallen procenten hogere interactieratio’s op de banners dan ze gewend waren.

+Post Ads worden gepositioneerd als middel voor merkbouwende doeleinden.

Adverteerders kunnen naast postings individueel selecteren maar ook de kraan open zetten en alle Google+-berichten automatisch het Display Network inschieten. Naast berichten zijn ook aankondigingen voor Hangouts On Air geschikt als +Post Ad.

Deel dit bericht

4 Reacties

Rednasil

Dit is de correcte link voor post ads. https://www.google.com/+/business/brands/ads.html

Dit lijkt op de boost post functie van facebook,behalve dat je met google toch meer bereik hebt, maar zo te zien minder controle hebt over je target.

NilsR

Big G stimuleert hiermee de adverteerds hun doelgroep te stimuleren Google+ te gaan gebruiken. Slim.

Jacob Lageveen

Het is vreemd dat Google dit niet al veel eerder heeft gedaan.

Raul

Beginnen met experimenteren dus.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond