Deel dit artikel
-

Google overtreft financiële verwachtingen

Google rapporteert sterkere omzet- en winstcijfers voor het tweede kwartaal van 2018. De miljardenboete van de Europese Unie houdt de winst nog goed overeind, want die komt netto uit op 3,2 miljard.

De resultaten (PDF) kunnen de financiële markt wel bekoren, want het aandeel staat bijna vijf procent hoger in de handel nabeurs.

Het verkooptotaal ligt een half miljard hoger dan de markt verwachtte en kwam uit op 32,7 miljard dollar. De acquisitiekosten voor die omzet steeg wel een fractie, van 22 naar 23 procent. Dat is het bedrag dat Google betaalt om verkeer naar zijn zoekdienst te krijgen.

Zonder de EU-boete zou het netto resultaat zijn uitgekomen op 8,3 miljard dollar. Inclusief die boete bedraagt de winst 3,2 miljard dollar. De geldstraf wordt direct genomen en ten laste van de winst gelegd. De zoekgigant gaat wel in beroep tegen de uitspraak van de Europese Commissie over marktmisbruik met Android.

Het aantal betaalde clicks op Googles eigen sites, zoals Maps, Gmail en Search, nam met 58 procent toe. Het aantal reclame-impressies op sites van derden steeg met een procent.

Vannacht geeft de leiding van Alphabet, onder wie CFO Ruth Porat (foto), telefonisch toelichting op de cijfers aan de financiële markt.

Foto: GES2016 (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond