Deel dit artikel
-

Google past voorwaarden AdSense aan, geen ban meer bij misbruik

Google gaat websites niet langer straffen als zijn AdSense advertenties naast ongeschikte content komt te staan. De advertenties worden nog steeds ingetrokken, maar alleen op de pagina’s waar die content is te vinden.

Google betaalt jaarlijks 11 miljard dollar uit aan sitebeheerders via het AdSense programma. Daaraan zijn wel voorwaarden verbonden. Racistische opmerkingen of pornografie worden bijvoorbeeld niet getolereerd.

Tot nu toe kon een site een volledige ban opgelegd krijgen bij misbruik, ook als de aanstootgevende content weer was verwijderd, maar dat gaat veranderen. Google wil naar eigen zeggen de transparantie vergroten. Lang niet altijd werd de oorzaak van een ban duidelijk gecommuniceerd.

Verder introduceert Google een Policy Center voor AdSense uitgevers. Daar krijgen ze meer informatie over wat wel en niet is toegestaan.

De nieuwe voorwaarden worden de komende weken van kracht.

Deel dit bericht

5 Reacties

Alex

Hoop dat ze ooit ook transparanter worden bij adwords. Wat een drama is de support daar

Anne

Dat is een mooi gebaar van Google! Dit geeft veel sitebeheerders iets meer rust dunkt me.

AdWords support een drama? Dat ben ik niet met je eens. Het probleem ligt eigenlijk altijd bij de gebruiker zelf. Men wil niet inlezen maar direct ‘knallen’ lees: klanten scoren. Tja, vervolgens direct hulp inroepen van een adwords medewerker is wel heel makkelijk natuurlijk maar als je ze nodig hebt zijn ze altijd bereikbaar en binnen enkele minuten heb je een oplossing.

Dat gezever over Google begint me te irriteren. Google is een Fantastisch bedrijf en hebben ONTELBAAR aantal bedrijven geholpen hen business te vergroten/ op te starten!

Tja, ze ontvangen wel eens boetes inzake privacy, probleem? Nee, ik heb er nooit last van gehad. Verder is de EU ook zo onduidelijk met regels en wetten dus je kan Google het niet eens kwalijk nemen! EU met haar wetten en regels en vervolgens heeft elk land ook nog haar eigen regels..

I ❤️ Google!

Peter

Lekker naïef Anne…

Anne

Tja, dat mag jij vinden. Hecht je veel belang aan je privacy? Dan google niet meer gebruiken; incl maps, afbeeldingen enz.. Oja, ook geen facebook, twitter enz.. niet meer gebruiken hé.. maar wacht, jij gebruikt het wel he Peter? Lekker naïef Peter…

willem

Ze hebben inderdaad bedrijven geholpen, maar ook naar de grond geholpen. Google doet wat hij wilt en wij maar netjes aan hun regels houden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond