Deel dit artikel
-

Google wil veiling voor prijsvergelijkers op zijn platform

Google laat voortaan prijsvergelijkers toe op zijn platform via een veilingsysteem om tegemoet te komen aan de eisen van de EU. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Google kreeg deze zomer een torenhoge boete opgelegd omdat het concurrerende productvergelijkers benadeelde. Tot nu toe was het zo dat gebruikers die via de zoekmachine van Google zochten op bepaalde producten, bovenaan de pagina een product-overzicht zagen staan van Google Shopping. Googles eigen vergelijkingssite kwam daarbij prominenter in beeld dan concurrerende vergelijkingssites.

Een veiling neemt het bezwaar weg dat Google zelf prijsvergelijkers moet selecteren, maar heeft als nadeel dat alleen vermogende partijen toegang krijgen tot de Product Listing Ads.

De veiling is nog een voorstel dat door de EU moet worden geaccepteerd. Drie jaar geleden stelde Google ook al iets dergelijks voor toen het aan wilde sturen op een schikking. Google heeft in het nieuwe voorstel twee posities ingeruimd voor zijn eigen prijsvergelijker.

Moeder Alphabet gaat overigens in beroep tegen het besluit van de EU.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond