Deel dit artikel
-

Google verbouwt Hangouts

Google maakt een inhaalslag met zijn chatapplicatie Hangouts. De app voor iPhone en iPad heeft, ongetwijfeld onder invloed van populaire chatapplicaties als Line en WeChat, een complete makeover gekregen. Zo zijn voor het eerste geanimeerde stickers toegevoegd.

Hangouts is voortgekomen uit Google Plus, maar leunt ook nog grotendeels op Google Talk. De applicatie kreeg echter steeds meer concurrentie van andere chatprogramma’s en dat is Google blijkbaar niet ontgaan. Zo kunnen ook korte video’s van tien seconden worden opgenomen en met vrienden worden gedeeld, net als bij Snapchat. De app is nu ook ‘locatiegevoelig’, net als de Android-versie die overigens niet is bijgewerkt.

Meest opvallend is de toevoeging van geanimeerde stickers, een soort emoticons, zij het dat er nog geen verdienmodel aan vastzit. Concurrenten Line en WeChat, verdienen met de verkoop daarvan flink veel geld.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Heel goed, nog even wachten tot het Android team deze wijzigingen ook toegevoegd heeft.

Die stickers is dan weer een beetje jammer, nutteloos in mijn ogen. Mogelijk doen ze dit speciaal voor de niet westerse markt waar ze dit blijkbaar erg leuk vinden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond