Deel dit artikel
-

Handelsoorlog gaat aan Alibaba voorbij

Alibaba merkt nog maar weinig van de handelsoorlog tussen China en de VS. De omzet over het tweede kwartaal steeg 42 procent naar omgerekend 16,7 miljard dollar. De aangepaste EBITDA steeg naar 5,9 miljard, 25 procent meer dan een jaar terug. De winst eindigde op ruim 3 miljard dollar.

De koers van het aandeel is sinds mei 16 procent in waarde gedaald uit zorgen over de handelsoorlog tussen China en de VS, maar aan de cijfers van het Chinese bedrijf (pdf) is daarvan nog maar weinig te merken.

De kernactiviteiten (e-commerce) groeiden in het juni-kwartaal met 44 procent, mede dankzij maaltijdbezorger Ele.me.

Het aantal klanten voor de retailmarktplaatsen steeg met 20 miljoen naar 674 miljoen. Het aantal mobiele gebruikers ging zelfs naar 755 miljoen, 34 miljoen meer dan een jaar terug.

De cloudactiviteiten groeiden ook stevig, met 66 procent, naar 1,1 miljard dollar. Alibaba Cloud lanceerde afgelopen maanden 300 nieuwe producten. Digitale media en entertainment groeide bescheiden met 6 procent.

Als gevolg van de protesten in Hong Kong tegen China heeft Alibaba al wel zijn beursnotering aan de Hong Kong Stock Exchange uitgesteld. Die beursgang was voorzien voor september.

Wel is het nog steeds de bedoeling om volgende jaar oprichter en boegbeeld Jack Ma als voorzitter te vervangen en breekt een nieuw tijdperk voor de Chinese internetreus aan.

Alibaba is verder in gesprek met Kaola van NetEase, een bedrijf dat buitenlandse artikelen aan Chinese consumenten verkoopt. Mogelijk neemt Alibaba dit bedrijf over voor 2 miljard dollar.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond