Deel dit artikel
-

HelloFresh naar de beurs

Maaltijdenbezorger HelloFresh gaat naar de beurs in Frankfurt. Dat heeft aandeelhouder Rocket Internet woensdag bekendgemaakt. Details over de beursgang zijn nog niet bekend.

HelloFresh bezorgt maandelijks ruim vier miljoen maaltijddozen met ingrediënten en recepten aan een kwart miljoen abonnees in de Benelux, Duitsland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. De jaaromzet wordt geschat op 70 miljoen euro.

Geruchten over de beursgang doen al enige tijd de ronde. Bloomberg wist in juni al te melden dat de eigenaren van het Duitse bedrijf bezig waren om adviseurs in te huren. De beurswaarde bedraagt zo’n 2,6 miljard euro.

Het HelloFresh-concept, waarbij men via een abonnementsmodel gezonde maaltijdboxen kunt bestellen, heeft zijn oorsprong in Duitsland, Berlijn. Daar zetelt sinds de start in 2011 ook het internationale hoofdkantoor, waar de inmiddels zeven lokale vestigingen aan rapporteren.

Deel dit bericht

6 Reacties

Stefan

Een verlies makend bedrijf met maar 70 miljoen euro omzet heeft een waarde van 2,6 miljard. 37 keer de omzet, dan is de groenteboer bij mij in het dorp 11 miljoen waard. Hij bezorgt ook groente…

Robbert

Maandelijks vier miljoen maaltijden aan een kwart miljoen abonnees? Dus elke abonnee ontvangt 16 boxen per maand? En op jaarbasis dan dus 48 miljoen boxen voor EUR 1,46 per stuk? Vreemd verhaal

Henk

@Robbert, 1 box bevat 3 of 5 maaltijden, dat verklaart het

Freek

Met een gemiddelde klantretentie van 6 weken zou je toch kunnen concluderen dat de markt eigenlijk van mening is dat je product te weinig toegevoegde waarde realiseert. De waardering van 2.6 miljard zegt natuurlijk niets over de huidige activiteiten. Uber wordt ook niet gewaardeerd op 50 miljard omdat ze huidig wat taxi vraag en aanbod bij elkaar brengen. De waardering zit in de toekomstige posities van Uber binnen de totale logistieke markt. Zie alleen nog niet hoe HelloFresh dit zou kunnen gaan doen in de totale Food markt. Ik voorspel dat ze waarschijnlijk met het product HelloFresh vals plat zullen gaan……net als de uiteindelijke koers 😉

Laak

Toch blij met mijn 0.25% optiepakket als werknemer.

Freek

@ Laak: natuurlijk moet je daar blij mee zijn! Heb ook liever 20% van een watermeloen dan 80% van een kers. Mooi bedrijf overigens hoor, maar ik zie best nog wel wat mooie uitdagingen te overwinnen voor HelloFresh.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond