Deel dit artikel
-

H&M opent nieuwe online winkelformules

H&M opent dit voorjaar onder de namen & Other Stories en Weekday twee nieuwe winkelformules. De bakstenen varianten hiervan verschijnen niet in Nederland, de webshops daarentegen wel.

Over een paar weken opent het winkelbedrijf in Nederland en nog negen andere EU-landen de luxere modewinkel & Other Stories. In een aantal Europese hoofdsteden verschijnen ook fysieke verkooppunten van dit label, maar niet in Nederland, België en Finland. Daar zal enkel met een digitaal verkooppunt worden gewerkt.

Opvallend is dat het winkelbedrijf niet per se fysieke verkoopkanalen in een land wil hebben om daar toch een webshop te exploiteren.

De opening van & Other Stories (blog) maakt deel uit van een digitaliseringsslag waar het H&M-concern vorig jaar vaart mee is gaan maken. Afgelopen jaar zijn de voorbereidingen getroffen om alle H&M-sites te optimaliseren voor mobiel gebruik, omdat steeds meer verkeer van tablets komt. Die nieuwe sites gingen eerder deze maand live.

Daarnaast staat het bedrijf op het punt om voor zijn Weekdayketen een reeks webshops te openen. Dit voorjaar zal Weekday in achtien landen webshops openen. Volgens de teller op Weekday.com is dat over vijf dagen. Het is niet duidelijk of Nederland ook tot die landen behoort.

Deze volgende stap in de digitale strategie van H&M werd duidelijk toen het bedrijf de financiële resultaten (PDF) over 2012 presenteerde. In die rapportage wordt geen onderverdeling gemaakt tussen online en offline verkopen. In de tussentijdse marktberichten verklapt H&M doorgaans meer online details.

Het Zweedse bedrijf boekte een omzetgroei van elf procent en een winststijging van zeven procent. De leiding zegt dat de langetermijninvesteringen in het online kanaal de winst drukken.

Deel dit bericht

3 Reacties

Eduard

Euh, Weekday IS al open, hoor. Als je het had gelezen, staat er dat je zelf kunt bepalen wanneer die open gaat door op de plusjes of minnetjes te klikken.

http://shop.weekday.com/

Robert van Heerde

Zo zo, ze timmeren lekker aan de weg. Nu nog die idiote levertermijnen van de H&M terugdringen. Dat kan nu echt niet meer.

Erwin Boogert

Dank Eduard. Het eurokwartje valt (over het idee ‘bepaal zelf wanneer je winkel open gaat’).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond