Deel dit artikel
-

Hogescholen en brancheorganisaties lanceren online kenniswebsite voor de retailsector

Twaalf Nederlandse hogescholen en universiteiten, verenigd in het Retail Innovation Platform, hebben met brancheorganisaties INretail en Thuiswinkel.org een nieuwe kenniswebsite voor de retailsector gelanceerd: retailinsiders.nl. De sector vindt er cijfers en kennis over de retailsector.

Onderzoekers van de deelnemende kennisinstellingen gaan dit jaar samen met de sector invulling geven aan vijf retail innovatie thema’s die op de nieuwe kenniswebsite staan beschreven: ‘Veranderend consumentengedrag & nieuwe businessmodellen’, ‘data-driven retail & e-commerce’, ‘customer experience & technologie in de winkel’, ‘circulaire concepten & duurzaamheid’ en ‘toekomstbestendige winkelgebieden’.

Het doel is om per thema een position paper te schrijven over hoe de kennisinstellingen via (gezamenlijk) onderzoek de komende jaren invulling gaan geven aan de kennisbehoefte in de sector. Deze papers worden gepresenteerd in september 2019 op een door het platform georganiseerd seminar.

Naast het delen van actuele kennis, wil het Retail Innovation Platform, het via Retail Insiders makkelijker maken voor retailers om in contact te komen met kennisinstellingen voor stageplaatsen, opleidingen en onderzoeksopdrachten. Retailers kunnen voor diverse soorten onderzoeksvragen terecht bij de deelnemende kennisinstellingen, variërend in omvang en doorlooptijd: laagdrempelig studentonderzoek, afstudeeronderzoek en (praktijkgericht) wetenschappelijk onderzoek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond