Deel dit artikel
-

Holidayguru, Bebsy en Vakantiediscounter scoren met organisch verkeer

Holidayguru, Bebsy en Vakantiediscounter zijn volgens nieuw onderzoek van OAK de snelstgroeiende online reisorganisaties in Nederland gemeten naar organische groei. Daarbij zijn bezoekers via een niet-betaalde weg op een website of domein beland.

De winnende speler op het gebied van organisch verkeer is Holidayguru.nl, met een toename van 2111 procent (!) ten opzichte van twee jaar geleden. Ook Bebsy en Vakantiediscounter zien een sterke groei.

Organisch verkeer verloopt doorgaans via een zoekmachine zoals Google of YouTube, een externe blog of website, of sociale media. Organisch verkeer is dus – in tegenstelling tot advertenties – kwalitatief, duurzaam en verdiend verkeer. Verkeer dat de online groei en gezondheid van een website en merk weerspiegelt.

Holidayguru is zeven jaar geleden begonnen als een reisblog van twee Duitse vrienden en inmiddels een serieuze affiliate reiswebsite. Je boekt er voornamelijk last-minutes en scherp geprijsde vakanties, maar ook vluchten en andere soorten vakanties.

Holidayguru veranderde van tactiek nadat het bereik via Facebook minder groot werd. Het bedrijf besloot te fungeren als online travel magazine om zo organisch verkeer binnen te halen. Ze creëerden veel inspirerende content met als doel bezoekers een goed beeld te geven van toekomstige reisbestemmingen.

Holidayguru is van plan om haar brand uit te bouwen en zo (nog) meer direct verkeer binnen te gaan halen via zoekmachines. Zo hebben ze recentelijk in Duitsland twee fysieke reisbureaus geopend als aanvulling op hun website.

Voor het onderzoek vergeleken OAK de organische bezoekersaantallen op de websites van 85 reisbedrijven in Nederland.

Organische marketing heeft bij Bebsy – een online touroperator die stedentrips, zonvakanties en fly & drives verkoopt via dynamic packaging – ook een prominente rol in hun digitale strategie gekregen.

Bebsy besloot de volle aandacht te richten op een beperkt aantal relevante keywords en zag al snel hun organische posities enorm stijgen op deze woorden.

Vakantiediscounter is het grootste online reisbureau op het gebied van pakketreizen in Nederland. Ze verkopen pakketten van alle grote Nederlandse en Duitse touroperators en bieden daarnaast ook hun eigen samengestelde reizen aan. Hoewel ze geen dedicated organische marketingspecialist in huis hebben die hier fulltime mee bezig is, werken ze periodiek samen met SEO-expert Sander Tamaëla.

Vakantiediscounter besloot met behulp van professionele contentspecialisten vooral te investeren in het schrijven van unieke teksten onder het motto: Altijd voor de gebruiker. Niet voor de machines.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond