Hudson’s Bay opent eerste Nederlandse filiaal, maar vergeet online niet

Hudson’s Bay opent vandaag zijn eerste Nederlandse filiaal op het Rokin in Amsterdam. Later deze week volgen Den Haag en Rotterdam. Er moeten uiteindelijk twintig warenhuizen komen, maar de retailer is online niet vergeten.

Hudson’s Bay duikt in het gat dat begin vorig jaar door V&D is achtergelaten. De retailer had al eerder naar Nederland gekeken, maar vond het winkellandschap overvol. De domeinnaam voor de Nederlandse website is pas eind vorig jaar gedeponeerd door GALERIA Kaufhof GmbH, de Duitse dochter van Hudson’s.

Hudson’s Bay Company steekt in totaal 300 miljoen euro in de Nederlandse markt. De retailformule wijkt af van het geijkte: er zal in de winkel veel worden gedemonstreerd en is er een indeling naar merken. Voor de doelgroep – 18- tot 38-jarigen – zijn zelfs oplaadkluisjes voor telefoons aanwezig.

Vacatures leren dat Hudson’s Bay online niet is vergeten. Het Canadese bedrijf zoekt voor het hoofdkantoor in Amstelveen onder meer een social media coördinator, CRM analist en een digital product development manager. Verder kunnen klanten via een app lid worden, punten sparen en als eerste nieuws over Hudson’s Bay ontvangen.

In de loop van de ochtend is ook de webwinkel in gebruik genomen. Hudson’s Bay Company kent in andere landen al lsanger een all-channel aanbod van fysiek en online. Bestellingen boven de 49 euro wordt gratis thuisbezorgd door PostNL, daaronder zijn de bezorgkosten 3,95 euro. Leden van het loyaliteitsprogramma Club Hudson’s Bay betalen geen verzendkosten. Retourneren is altijd kosteloos.

2 Reacties

Ik ben ook erg benieuwd naar de online marketing van Hudson’s Bay in Nederland. Ze werken nu samen met internationale affiliate partners. Wellicht nog een samenwerking met een Nederlands affiliate netwerk?

Zoals ze in de media al hebben aangegeven, ze willen in NL het toonvoorbeeld van een warenhuis realiseren mét online. De website is namelijk ook live, inclusief webshop! Zoals het hoort!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug