Deel dit artikel
-

ICT Nederland leeft op door cloud

Cloud stuwt de Nederlandse ICT-sector. Bestedingen aan innovatieve cloudoplossingen zorgen er voor dat de ICT-sector naar verwachting met 2,1 procent bijna drie keer zo snel groeit als de totale Nederlandse economie in 2014. Dat blijkt uit de ICT-Marktmonitor 2014. In totaal zullen de ICT-bestedingen van Nederlandse bedrijven, overheden en consumenten 34,3 miljard euro bedragen.

De invloed van de groeiende cloudbestedingen is duidelijk zichtbaar in het softwaresegment. Private Cloud-bestedingen aan applicatiesoftware groeien in 2014 met dertig tot veertig procent. Ook in het backoffice equipment-segment groeit de populariteit van de cloud. Bestedingen aan opslag in de Public Cloud groeien naar verwachting met vijftig procent.

Met uitzondering van office equipment, waaronder bijvoorbeeld printers vallen, wordt op alle deelgebieden bestedingsgroei verwacht, met netwerkapparatuur, opslag en software als uitschieters. Software is al meerdere jaren op rij een belangrijk groeisegment. De toepassing van ICT is terug te vinden in alle sectoren van economie en samenleving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond