Deel dit artikel
-

Influencers teleurgesteld in live e-commerce op TikTok

Influencers hebben niets aan livestreams op TikTok om spulletjes te verkopen. Engelse creators die hiermee experimenteerden zien er niets in, want het levert hen te weinig op.

Lange uren, lage vergoeding en goedkope producten. Dat is de beknopte samenvatting van de ervaringen die influencers hebben met TikTok Shop. In de afgelopen weken zijn verscheidene bekende gebruikers van het platform uit Engeland ermee gestopt.

De Financial Times had contact met hen over hun ervaring met TikTok Shop en beschrijft de tegenvaller.

TikTok moederbedrijf Bytedance lanceerde de live shopping-dienst vorig jaar als eerste buiten Azië in Engeland. In video’s praten bekende influencers live shows aan elkaar. Twee keer per week, tussen de twee en zes uur. Tijdens de presentatie met productaanbevelingen kan de kijker een oranje knop klikken om het getoonde item te kopen. Aan de achterkant werkt het als dropshipping: TikTok stuurt de orderdata direct door naar de winkelier of fabrikant en vangt daarvoor een commissie. Het houdt zelf geen voorrraden aan.

Wat in China wel werkt, werkt kennelijk niet automatisch ook in Europa. TikTok onderkent dat en heeft, volgens de Engelse krant, de investeringen in Shop al teruggeschroefd.

Foto: Chris Fithall (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond