Deel dit artikel
-

Infographic: Van keukentafel tot thuiskantoor

Het is bijna een jaar geleden dat werkend Nederland vanwege corona massaal verhuisde van kantoor naar keukentafel. Online beveiliger Kaspersky deed daarom onderzoek onder Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken.

Als thuiswerken blijft, wil 55 procent van de Nederlanders die meer vanuit huis zijn gaan werken, zaken verbeteren.

Uit het onderzoek blijkt dat thuiswerkers zich het afgelopen jaar meer zorgen zijn gaan maken over de veiligheid met oog op virussen en hacker. Daarbij zijn er zelf al extra maatregelen getroffen, zoals een goede virusscanner en het regelmatig updaten van software. Ook checkt 61 procent of de webcam en/of microfoon uitstaat als deze niet wordt gebruikt. Desondanks werkt vier op de tien nog steeds met minder middelen dan op kantoor.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Soms leidt thuiswerken tot hele rare situaties, bijna slechte film: Vriend die bij Rijksvastgoeddienst die al jaar vanuit thuis virtueel een nieuw kantoor aan het inrichten is en onderhoud regelt…. Volgens mij ligt hier grote bezuinigingskans: Vriend en collega’s ontslaan,, vastgoeddienst halveren en vastgoed afstoten. Meteen wat m2 erbij voor woonvraag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond