Deel dit artikel
-

Instagram testen crossposten Stories naar WhatsApp

Gebruikers van Instagram kunnen hun Stories binnenkort met een druk op de knop gaan delen naar WahtsApp als statusbericht. Dat lijkt althans de bedoeling van kleinschalige proeven die nu plaatsvinden.

De eerste melding van deze featuretest kwam eergisteren op Twitter uit Brazilië:

en werd daarna opgepakt en geïllustreerd door een lokaal techblog.

Sinds afgelopen najaar is het al mogelijk om Instagram Stories door te sturen als posting op Facebook. Het ziet ernaar uit dat WhatsApp de volgende bestemming is.

Het zakelijke doel voor deze feature is om Snapchat het leven zuur te maken. Instagram Stories zelf is al ontwikkeld als tegenhanger van Snapchat en nu trekt Facebook alle registers open om het bereik daarvan zo groot mogelijk te maken. Dat is toch al niet klein met driehonderd miljoen gedeelde Stories per dag. Het potentieel cumulatief extra bereik ligt boven de twee miljard gebruikers.

In februari 2017 introduceert WhatsApp aan zijn gebruikers de mogelijkheid om statusberichten met contacten te delen, in tekst en beeld. Daar wordt amper gebruik van gemaakt. Die lege tabblad krijgt binnenkort vermoedelijk dus hulp van een populaire zusterdienst.

Techcrunch weet dat wanneer Stories naar WhatsApp worden gedeeld, dat ook die berichten zijn versleuteld.

Foto: US Embassy in Tel Aviv (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond