Deel dit artikel
-

Internet 28 procent duurder in amper vier jaar

De tarieven voor los internet zijn in vier jaar tijd met 28 procent gestegen. Daarentegen krijgt de consument wel meer waar voor zijn geld; de prijs per MB is gehalveerd. Dat blijkt uit onderzoek van internetvergelijker Breedbandwinkel.nl onder 60.000 Nederlandse huishoudens.

Betaalden gebruikers in 2015 nog 25,77 euro per maand voor een internetabonnement, nu is dat opgelopen naar 33,07 euro per maand.

De gemiddelde prijs van een alles-in-1 pakket met internet, tv en bellen lijkt wel af te vlakken. Afgelopen jaren schommelde dit gemiddeld rond de 46 euro per maand. Wegens een hardere concurrentiestrijd op alles-in-1 blijft de stijging voor deze pakketten beperkt.

De prijs per Mb is door diverse snelheidsverhogingen en introductie van hogere snelheden in vier jaar tijd gehalveerd. Betaalde men in 2015 nog gemiddeld 0,82 euro per Mb per maand, nu is dat 0,44 euro per Mb.

Het verschil in prijs tussen VDSL en glasvezel is aanzienlijk. VDSL is per Mb ondertussen meer dan tweemaal zo duur als glasvezel.

Jaarlijks voeren de grootste aanbieders KPN, XS4ALL en Ziggo rond juni of juli prijsverhogingen door. KPN heeft reeds hogere tarieven aangekondigd. De woordvoerder van Ziggo laat weten dat er tegen de zomer een prijsverhoging aankomt, maar om welke tarieven het gaat is op dit moment nog niet bekend.

Ook Ziggo geeft aan te maken te hebben met duurdere inkoop van content en investeringen in het netwerk. Onlangs heeft Ziggo de snelheid van al hun abonnementen fors opgehoogd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond